Παρέλυσε η Εγνατία στο Περιστέρι από τη σφοδρή χιονόπτωση- Ακινητοποιήθηκαν οι νταλίκες

EGNATIA XIONIΔύσκολες στιγμές περνάνε οι οδηγοί που βρίσκονται στην Εγνατία καθώς το τελευταίες ώρες έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα εξ αιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης.

Η συγκοινωνία στο ύψος του Περιστερίου γίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία ενώ δεκάδες νταλίκες έχουν ακινητοποιηθεί με αποτέλεσμα τις σφοδρές αντιδράσεις των οδηγών.

«Μένουμε εγκλωβισμένοι στον μεγαλύτερο οδικό άξονα της χώρας καθώς οι υπεύθυνοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Πληρώνουμε τόσα διόδια για να φτάσουμε με ασφάλεια στον προορισμό μας και τελικά ταλαιπωρούμαστε όπως συνέβαινε πριν από χρόνια στην Κατάρα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Epiruspost.gr οδηγός που βρίσκεται στο Περιστέρι.

Η κίνηση των ΙΧ γίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία, αφού τα μηχανήματα της Εγνατίας ΑΕ δεν επαρκούν για το έργο του αποχιονισμού.

Να σημειωθεί ότι για τον αποχιονισμό στον οδικό άξονα αποκλειστικά αρμόδια είναι η Εγνατία ΑΕ. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες ένας από τους εργολάβους με τους οποίους έχει υπογράψει σύμβαση απέσυρε τα έξι μηχανήματα που διέθετε καθώς είναι απλήρωτος επί πολλούς μήνες. Το γεγονός αυτό παρέλυσε την εταιρία καθότι μη διαθέτοντας καμία εμπειρία στον αποχιονισμό δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το απρόοπτο…

Κατά τα λοιπά το ελληνικό κράτος έχει καθημερινά νέες και περισσότερες απαιτήσεις από τους πολίτες όταν πρόκειται όμως για τις δικές του υποχρεώσεις τότε τις ξεχνά…

Από το απόγευμα της Τετάρτης σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές περιοχές. Στο Μέτσοβο, την Κόνιτσα, το Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα το χιόνι έχει ξεπεράσει τα είκοσι εκατοστά, ενώ σε όλες τις κατευθύνσεις βρίσκονται ήδη μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και των Δήμων.

Η κίνηση στο επαρχιακό και το εθνικό οδικό δίκτυο γίνεται κανονικά, οι οδηγοί όμως θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

πηγή: epiruspost.gr