ΠΕΡΕΣ-ΤΡΟΪΚΑ: Έμμετρη κοινωνικο-πολιτική σάτιρα

tagkas

tagkasΗ Περεσ-τρόικα είναι μια έμμετρη σάτιρα, θεατρικό έργο του Περικλή Τάγκα, η οποία αποτελείται από τέσσερις σκηνές και ισάριθμα τραγούδια. Χαρακτήρες άρρηκτα συνδεδεμένοι με την ελληνική ψυχή, διχρονικά, προσεγγίζουν τα πολιτικά και κοινωνικά θέματα που απασχολούν τη χώρα μας με μια κριτική και αυτοκριτική ματιά.

Το έργο τιμήθηκε με το Β’ Βραβείο Θεατρικού Έργου στο 300ο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (2011).

Ο Περικλής Τάγκας είναι Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρετεί ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου, στην Ηγουμενίτσα. Το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε το 2007 (Έρως και Πολιτεία: Ο D.H. Lawrence και ο Πλατωνισμός, University Studio Press). Ασχολείται με τον έμμετρο λόγο τα τελευταία τρία έτη, έχοντας διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Tο βιβλίο ΠΕΡΕΣ-ΤΡΟΪΚΑ, του Περικλή Τάγκα  κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Βακχικόν. Mπορείτε να το διαβάσετε ή να το κατεβάσετε στον πολογιστή σας, δωρεάν, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.vakxikon.gr/content/view/1441/4678/lang,el/