ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

photofloga

photoflogaΗ 15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο.
Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν έχει σύνορα.
Σε αντίθεση με άλλες ασθένειες, ο καρκίνος προσβάλλει το ίδιο όλες τις χώρες του πλανήτη, αναπτυγμένες και μη.
Κάθε χρόνο, πάνω από 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 από αυτά δεν επιβιώνουν. Μόνο το 20% των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Στη χώρα μας, όπως και σε όλες τις προηγμένες χώρες, το ποσοστό των παιδιών που γίνεται καλά ξεπερνάει το 75%.
Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη. Ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε ίαση τα περισσότερα παιδιά.


Με την αφορμή αυτή, μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιείται στην Ηγουμενίτσα με πρωτοβουλία της «Φλόγας» Ηπείρου & του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Θεσπρωτίας.
350 περίπου παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νόμου Θεσπρωτίας , με τη καθοδήγηση των δασκάλων τους, θα τρέξουν και φέτος για Πέμπτη χρονιά με τα ποδήλατα τους, το γύρο της πόλης ,για να μεταφέρουν σε κάθε ευαίσθητο πολίτη το χτύπο της καρδιάς δεκάδων παιδιών με καρκίνο ,που δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους σε όλο τον κόσμο.
Η ποδηλατοδρομία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα με την έννοια της αθλητικής διάστασης, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες είναι ήδη νικητές στην καρδιά μας.
Φέτος συμμετέχει και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Θεσπρωτίας θέλοντας να μεταφέρει κι αυτός το μήνυμα των παιδιών με καρκίνο.
Η εκκίνηση θα γίνει στις 10 το πρωί της 13ης Φεβρουαρίου από την πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας.
Διασχίζουμε την οδό Κύπρου ως το ύψος της Δαγκλή, διασχίζοντας την οδό Δαγκλή φτάνουμε στην παραλιακή και έναντι της καφετέριας Dali, διασχίζουμε την παραλιακή ως το ύψος της Εμπορικής Τράπεζας και διαμέσου της οδού 8ης Δεκεμβρίου, κατευθυνόμαστε προς το σημείο τερματισμού, που είναι η πλατεία Δημαρχείου.

«Φλόγα» τμήμα Ηπείρου Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια. Γρηγορίου Λαμπράκη 6 Ηγουμενίτσα 46100
Πληροφορίες : Κα Ελευθερία Κώτσιου Τηλ. 26650 22019-23280,  e-mail: flogaegoumenitsa@gmail.com