Πολιτική αμνησία ή ντροπή;;;

Πριν από μερικές ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξύπνησε με βαρύ πονοκέφαλο. Έπρεπε να ανανεώσει το ψηφοδέλτιο στο Νομό Θεσπρωτίας και να δώσει από κει, από την ακριτική Ελλάδα το μήνυμα.Έπρεπε να κλείσει την εκκρεμότητα που κινδύνευε να του τινάξει στον αέρα τον σχεδιασμό των ψηφοδελτίων σε ολόκληρη την χώρα.

Σήκωσε το τηλέφωνο, αργά και σταθερά κάλεσε τον συνομιλητή του. Έκλεισε. Η συμφωνία και το τηλέφωνο. 

Σενάριο πολιτικής φαντασίας να όμως που κάποιοι θέλουν να το πλασάρουν για αληθινό. Στον εαυτό τους πιθανόν βλέπουν όχι μόνο το νέο βουλευτή του Νομού αλλά κι έναν υπουργό το λιγότερο και καθημερινό συνομιλητή του Πρωθυπουργού Κυριάκου.

Στα χέρια τους κρατούν το μέλλον της χώρας. Αυτό θέλουν να πιστεύουν και έχουν κάθε δικαίωμα. Μικρές οι νύχτες του καλοκαιριού μα μεγάλα τα όνειρα.

Όλα αυτά βέβαια θέλουν να τα μοιραστούν και με τους ψηφοφόρους. Και ούτε λίγο ούτε πολύ να τους πείσουν κιόλας.

Θέλουν να προβάλλουν το λαμπρό τους μέλλον αλλά λησμονούν το πρόσφατο παρελθόν τους.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο φέρελπις υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Παπαγιάννης που το διάστημα αυτό έπαθε πολιτική αμνησία! Πλασάρεται ως ο κολλητός του Κ. Μητσοτάκη, προσωπική του επιλογή, άνθρωπος από το Μητρώο των… Αρίστων του Κυριάκου, μας λέει για τις σπουδές του, την υποψηφιότητά του ως Περιφερειακός Σύμβουλος στα Γιάννενα το 2010 και την εκλογή του ως σύνεδρος της ΝΔ το 2016… αλλά ξεχνάει να μας πει ότι στην σύντομη πολιτική του διαδρομή το μεγαλύτερο μέρος της το πέρασε στον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Και μάλιστα ως υποψήφιος βουλευτής το 2012! Στα Γιάννενα όπου έκανε την… πολιτική του καριέρα θυμούνται ακόμη τις πύρινες, δια τηλεοράσεως, επιθέσεις στη Νέα Δημοκρατία.

Τώρα ως άνθρωπος του Κ. Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία σίγουρα ντρέπεται για αυτό και τις λησμονεί. Και δε ντρέπεται να τις αποκρύπτει από τους ψηφοφόρους. Νέα ήθη από νέους κατά τα λοιπά και φιλόδοξους…

papagiannis