ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: «Πράσινη μετάβαση» – Μύθοι και πραγματικότητα

kke

ΤΡΙΤΗ 19/7 στις 8:30μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Είναι δεδομένο ότι τα περιβαλλοντικά προβλήματα και οι φυσικές καταστροφές σε όλο τον κόσμο οξύνονται. Αξιοποιώντας τη δικαιολογημένη ανησυχία και αγανάκτηση των λαών για την κατάσταση που διαμορφώνεται και τους κινδύνους που εγκυμονεί μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, κυβερνήσεις, πολιτικά κόμματα έχουν εξελιχθεί στους πιο φανατικούς «υπερασπιστές» της “προστασίας του περιβάλλοντος”!

Για αυτό και η «πράσινη μετάβαση» αποτελεί τον άξονα που διατρέχει τόσο την “Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία”, όσο και τον «ενεργειακό σχεδιασμό» με την σύμφωνη γνώμη όλων των αστικών κομμάτων στη χώρα μας.

Το κύριο ερώτημα είναι:Ποιον ωφελούν αυτά τα σχέδια; Ποιοι κερδίζουν; Ποιοι χάνουν;

Οι εφοπλιστές λ.χ. θα ωφεληθούν σίγουρα τόσο σαν μεταφορείς όσο και σαν καταναλωτές από την κατασκευή σταθμού LNG στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Οι κάτοικοι αυτού του τόπου σε τι θα ωφεληθούν από την λειτουργία ενός τέτοιου σταθμού λίγα μέτρα μακριά από πυκνοκατοικημένη περιοχή στο Λαδοχώρι;

Το ίδιο ισχύει και για την κατασκευή Αιολικού Πάρκου στην Μουργκάνα Φιλιατών και των φωτοβολταϊκών πάρκων κύρια στην επαρχία Μαργαριτίου. Οι «επενδύσεις» τέτοιου είδους ήδη έχουν  συναντήσει την αντίθεση των κατοίκων, αλλά και των Δ.Σ. των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών όπως και η προωθούμενη κατασκευή εργοστασίου βιομάζας που προκάλεσε μαχητικές κινητοποιήσεις των κατοίκων στην περιοχή εγκατάστασης του στην Παραμυθιά. Οι κάτοικοι αντιδρούν για τις αρνητικές επιπτώσεις καθώς επίσης και για την υποβάθμιση των παραγωγικών δραστηριοτήτων και του περιβάλλοντος άρα και της ζωής τους, που θα έχει η υλοποίηση αυτών των σχεδίων.

Είναι καθαρό ότι η πολιτική της «πράσινης μετάβασης»  αυξάνει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αλλά ήδη την πληρώνουμε πανάκριβα στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτή οδηγεί τον λαό σε ενεργειακή φτώχια. Η δε ολοκλήρωση της θα αλλάξει δραματικά προς το χειρότερο συνολικά τον τρόπο ζωής του.

Ταυτόχρονα η ενεργή στήριξη των καταστροφικών πολεμικών σχεδίων του ΝΑΤΟ απ’ τους πολιτικούς εκπροσώπους της “πράσινης μετάβασης” σε Ελλάδα, ΕΕ και ΗΠΑ αποκαλύπτει ακόμα περισσότερο πόσο υποκριτική είναι και ήταν η αγωνία τους για το περιβάλλον.

Για όλους αυτούς του λόγους η Τομεακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΚΚΕ οργανώνει πολιτική -εκδήλωση  την Τρίτη 19/7 και ώρα  8:30 μμ. στην Πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα μεομιλητή τον Γρηγόρη Λιονή, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος Οικονομίας.

  • Μη επιτρέψετε να αποφασίζουν άλλοι για σας – χωρίς εσάς
  • Μη εμπιστεύεστε τις τύχες σας, το μέλλον σας στην «πράσινη μετάβαση»-«δούρειο ίππο» των επιχειρηματικών ομίλων.   
  • ΟΧΙ στα «πράσινα» χαράτσια για να έχουν εγγυημένα κέρδη οι όμιλοι των ΑΠΕ.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.