Προσοχή στον παγετό…

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς από τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα, που μέχρι το μεσημέρι, είχαν προξενηθεί από τη χιονόπτωση.

322 τόνοι αλατιού διατέθηκαν από το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα παγετού στην Ήπειρο.

Το λιγότερο αλάτι χρειάστηκε η Θεσπρωτία και η Πρέβεζα. Σημαντικές ποσότητες διατέθηκαν στα ορεινά της Άρτας και φυσικά το μεγαλύτερο μέρος στο Νομό Ιωαννίνων.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου παραμένει σε συναγερμό προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν.

Σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των δήμων διέθεσε τις ποσότητες αλατιού που ήδη έχουν πέσει στο σύνολο σχεδόν του οδικού δικτύου προκειμένου να μην «παγώσουν» οι δρόμοι καθώς ο υδράργυρος έχει ξεκινήσει να πέφτει και αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη βουτιά τις επόμενες ώρες.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

“Από νωρίς το πρωί έχουμε χιονοπτώσεις μέχρι και στα πεδινά του Νομού Ιωαννίνων. Οι χιονοπτώσεις δεν δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα. Εμείς έχουμε εδώ και χρόνια ειδικευθεί ως Πολιτική Προστασία και όπου χρειάζεται γίνονται οι απαιτούμενες παρεμβάσεις,  σε όλα τα σημεία του δικτύου Βοηθάμε και όλους τους Δήμους,  είτε με αλάτι είτε με ότι άλλο χρειάζεται. Γίνεται μια προσπάθεια σε δύο μέτωπα, το ένα αφορά στον αποχιονισμό και το δεύτερο στις τεράστιες πληγές που υπάρχουν σε όλη την Ήπειρο από τις μεγάλες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Γίνεται αγώνας και γι’ αυτό  θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες αλλά και στον κόσμο για την υπομονή του”.  

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου,  επισημαίνει ότι σταδιακά θα σημειώνεται πτώση της θερμοκρασίας και τις επόμενες ώρες και ημέρες θα επικρατεί παγετός στο μεγαλύτερο μέρος της Περιφέρειας. Για το λόγο αυτό όσοι κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο,  θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.