Προτάσεις για το ΕΣΠΑ ζητά η Περιφέρεια

2011-01-28 19:51:45

Προτάσεις για το ΕΣΠΑ ζητά η Περιφέρεια από τους φορείς της Ηπείρου

Στην άμεση υλοποίηση των κατευθύνσεων του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για την προώθηση των διαδικασιών αναθεώρησης του ΕΣΠΑ, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου.

Στο πλαίσιο αυτό με σημερινό της έγγραφο η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη – Σταύρου, Υπεύθυνη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας, απευθύνεται προς όλους τους φορείς της Ηπείρου, (Δήμους, Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ Ηπείρου, Νοσοκομεία, Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης, Φορείς Διαχείρισης, Επιμελητήρια, Ενώσεις Συνεταιρισμών κ.α.), τους οποίους και ενημερώνει για τις αποφάσεις του Υπουργείου και παράλληλα ζητά, την υποβολή ολοκληρωμένων και τεκμηριωμένων προτάσεων, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα προώθησής τους στο Ε.Σ.Π.Α.

 

Για τη διευκόλυνση των φορέων επισυνάπτεται τυποποιημένος πίνακας, με χρονικό περιθώριο συμπλήρωσης και αποστολής του την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011.

 

 

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τ. Καλογιάννη – Σταύρου, αναφερόμενη στην διαδικασία αναθεώρησης, τόνισε ότι οι φορείς θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα στενά χρονικά πλαίσια που θέτει το Υπουργείο και να προχωρήσουν άμεσα σε ιεράρχηση των στόχων τους, λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα ωρίμανσης και συμβατότητας των έργων με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. «Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και εγώ είμαι στη διάθεση όλων για παροχή κάθε στοιχείου και πληροφορίας που θα βοηθήσει στη διαδικασία», υπογράμμισε η κ. Τ. Καλογιάννη, η οποία πρόσθεσε ότι μετά την κατάθεση των προτάσεων θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη για τη συζήτησή τους.