Στις φλόγες το Λαζαράτι- Φωτογραφικά ντοκουμέντα

EPIX1Τυλιγμένο στους καπνούς και τις φλόγες είναι τις τελευταίες ώρες το Λαζαράτι, καθώς για τέταρτη μέρα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την καταστροφή των χασισοφυτειών.

Η αστυνομία ελέγχει ένα μέρος της Αλβανικής κωμοπόλης και χρειάζεται να κάνει πραγματικό πόλεμο για να προχωρήσει έστω κι ένα βήμα.

Η επιχείρηση γίνεται από την Δερβιτσάνη ενώ όλη η περιοχή μοιάζει στην κυριολεξία με εμπόλεμη ζώνη.

EPIX2

Θωρακισμένα οχήματα ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς, περίπου χίλιοι πάνοπλοι αστυνομικοί κινούνται σε κάθε κατεύθυνση κι από την άλλη, οχυρωμένοι με όλμους, μπαζούκας και χειροβομβίδες κάτοικοι του Λαζαρατίου, το οποίο είναι μια απέραντη χασισοφυτεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία έδωσε και φωτογραφικά ντοκουμέντα από την επιχείρηση έχουν καταστραφεί μέχρι τώρα πάνω από πενήντα χιλιάδες δέντρα χασίς και δέκα τόνοι επεξεργασμένο, έτοιμο προς πώληση.

Η πολιτική ηγεσία της χώρας δείχνει αποφασισμένη να μην εγκαταλείψει την επιχείρηση αν δεν πατάξει άπαξ την εγκληματικότητα στην περιοχή. Έγκυροι πολιτικοί αναλυτές πάντως τονίζουν ότι η επιχείρηση δεν είναι άσχετη με την απόφαση της Ευρωπαικής Ένωσης για χορήγηση στην Αλβανία προενταξιακού καθεστώτος και αναμένουν τις κινήσεις που EPIX3ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

EPIX7

πηγή: epiruspost.gr