Στον Γενικό Γραμματέα οι Θεσπρωτοί που αντιδρούν στο υδροηλεκτρικό στον Καλαμά

ggph_kalamas

ggph_kalamasΤην αντίθεσή τους στο σχεδιαζόμενο υδροηλεκτρικό φράγμα στη θέση Αβαρίτσα του ποταμού Καλαμά εξέφρασαν εκπρόσωποι φορέων και Δήμων  της Θεσπρωτίας που επισκέφθηκαν τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας  Ηλία Θεοδωρίδη.

Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (3/4/2013) στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα και παρουσία του δημάρχου Φιλιατών Μηνά Παππά εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από τους Δήμους Φιλιατών και Σουλίου εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που θα έχει στο οικοσύστημα του ποταμού Καλαμά το συγκεκριμένο έργο με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί και ζήτησαν την παρέμβασή του προκειμένου να μην προχωρήσει η κατασκευή του.    

Ο Γενικός Γραμματέας από την πλευρά του αφού άκουσε τους προβληματισμούς τόσο του Δημάρχου όσο και των παριστάμενων δεσμεύτηκε πως πριν προχωρήσει οποιαδήποτε διαδικασία θα εξετάσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης το θέμα σε βάθος.

Να σημειωθεί πως το έργο που προτείνεται για την περιοχή  πρόκειται για ένα υδροηλεκτρικό ισχύος 5,8 MW με φορέα υλοποίησης τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες  και την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.