Στο «σφυρί» χιλιάδες ακίνητα από το Υπερταμείο – Δεκάδες και στην Ήπειρο

Στο σφυρί ετοιμάζεται να βγάλει το Υπερταμείο, μέσω της ΕΤΑΔ χιλιάδες ακίνητα ανά την Ελλάδα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και δεκάδες στην Ήπειρο.

Το υπερταμείο είχε γνωστοποιήσει τις προθέσεις του εδώ και καιρό και τώρα φτάνει στην τελική ευθεία ενώ στο μεσοδιάστημα ακίνητα που διεκδικήθηκαν, κυρίως από Δήμους, δεν αποδόθηκαν ποτέ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο ανέφερε ότι η προκήρυξη «πακέτο» αναμένεται άμεσα.

«Δεν έχουμε κρύψει ότι είναι θέμα με δυσκολίες, καθώς η πλημμελής ενασχόληση, για δεκαετίες, του δημοσίου με την περιουσία του, συσσώρευσε προβλήματα. Παρά ταύτα, έγιναν κάποια σημαντικά βήματα, με πρώτο τον διαγωνισμό για 500 ακίνητα, για τα 109 των οποίων έγινε ολοκληρωμένη αποτίμηση. Επίσης, έχει ήδη αποφασιστεί, και η προκήρυξη αναμένεται σύντομα, η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για 36.000 ακίνητα της ΕΤΑΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο υπερταμείο, από στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί στο παρελθόν ανήκουν δεκάδες ακίνητα στην Ήπειρο. Οι αποφάσεις  μάλιστα είχαν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η λίστα περιλαμβάνει 179 ακίνητα στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, ορισμένα φιλέτα, αλλά και πολιτιστικοί χώροι όπως και στρατόπεδα.

Από το σύνολο των ακινήτων τα 56 βρίσκονται στο Νομό Ιωαννίνων, τα 78 στο Νομό Άρτας, τα 15 στο Νομό Πρέβεζας και τα 30 στο Νομό Θεσπρωτίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ΕΤΑΔ ανήκουν εκτάσεις στην παραλίμνιο των Ιωαννίνων όπως και οικόπεδα πλησίον της πλατείας Χατζή στους Αμπελοκήπους όπου μάλιστα είχαν επιχειρηθεί να πουληθούν μέσω διαγωνισμού στο παρελθόν.

πηγή: epiruspost.gr