Συζήτηση για τους μετανάστες στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο

Το θέμα των μεταναστών αναμένεται να συζητηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο στις 9 Μαρτίου, σύμφωνα με την πρόσκληση στη συνεδρίαση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Στη συνεδρίαση αναμένεται να παρέμβει δυναμικά τόσο η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων Λαδοχωρίου και Γραικοχωρίου που συστάθηκε την προηγούμενη Κυριακή στη λαϊκή Συνέλευση, όσο και φορέων και επαγγελματικών οργανώσεων της πόλης, που, δημόσια με ανακοινώσεις τους, έχουν εκφράσει την θέση τους ότι η παραμονή των μεταναστών στην περιοχή έχει σοβαρές και δυσβάσταχτες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Στην αντίπαλη πλευρά αναμένεται να βρεθεί ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινος που εισηγείται το θέμα, ο οποίος έχει επαννειλημμένα εκφράσει τη θέση για δημιουργία προσωρινού καταυλισμού μεταναστών στην περιοχή “Γωνιά”. Μάλιστα, αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, ο οποίος χαρακτήρισε «υποκινούμενους από αντιπολιτευτική διάθεση» και άφησε να εννοηθεί ότι υποκινούνται από ακραίους κύκλους, όσους αντιδρούν στην πρόταση για δημιουργία πρόχειρου καταυλισμού των μεταναστών στη Γωνιά. Αναλυτικά τα θέματα που πρόκειται να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο είναι:

 

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου»

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 9 Μαρτίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :

 

ΘΕΜΑ  1ο

Συγκρότηση Επιτροπής για την ονομασία και μετονομασία οδών, συνοικιών και πλατειών Δήμου Ηγουμενίτσας.

-Εισηγητής: Δήμαρχος.

 

ΘΕΜΑ  2ο

Έγκριση Αποκριάτικων εκδηλώσεων 2011.

-Εισηγητής: Ιωάννης Τζάνης – Αντιδήμαρχος.

 

ΘΕΜΑ  3ο

Συγχώνευση κατά τις διατάξεις του άρθρου 103 του Ν.3852/2010 των Σχολικών Επιτροπών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ένα Ν.Π.Δ.Δ.

-Εισηγητής: Ιωάννης Τζάνης – Αντιδήμαρχος.

 

ΘΕΜΑ  4ο

Συγχώνευση κατά τις διατάξεις του άρθρου 103 του Ν.3852/2010 των Σχολικών Επιτροπών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ένα Ν.Π.Δ.Δ.

-Εισηγητής: Ιωάννης Τζάνης – Αντιδήμαρχος.

 

ΘΕΜΑ  5ο

Ορισμός μελών για τη συγκρότηση των διοικητικών συμβουλίων των νέων Ν.Π.Δ.Δ. των Σχολικών Επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας.

-Εισηγητής: Ιωάννης Τζάνης – Αντιδήμαρχος.

 

ΘΕΜΑ  6ο

Έγκριση χορήγησης παράτασης περαίωσης των εργασιών του έργου: «ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ».

-Εισηγητής: κ. Κων/νος Δημητρίου – Αντιδήμαρχος.

 

ΘΕΜΑ  7ο

Μετανάστες.

-Εισηγητής: Δήμαρχος.