Συλλήψεις για μεταφορές αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και στα Γιάννενα

elas

Συνελήφθησαν δύο (2) διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν τρεις  (3) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (29-11-2011) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, δύο (2) διακινητές,  υπήκοοι Μπανγκλαντές, ηλικίας 29 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νομίμων μεταναστών και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,  που οδηγούσε ο 48χρονος με συνοδηγό  τον  29χρονο και διαπιστώθηκε ότι  αυτοί μετέφεραν  τρεις  (3) μη νόμιμους μετανάστες (υπηκόους Αφγανιστάν) από την Αθήνα  με τελικό προορισμό  την Ηγουμενίτσα.

Ο 29χρονος διακινητής κατείχε και επέδειξε κατά τον έλεγχο πλαστό δελτίο αιτήσαντος  ασύλου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι μη νόμιμοι μετανάστες κατέβαλαν για τη μεταφορά τους στην Ηγουμενίτσα σε άγνωστο συνεργάτη του κυκλώματος το χρηματικό ποσό  των εκατό  (100) ευρώ ο καθένας.

Το ανωτέρω Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και το πλαστό έγγραφο  κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Σύλληψη  αλλοδαπού  για μεταφορά   μη νομίμου   μετανάστη

Συνελήφθη σήμερα  (30-11-2011) πρώτες πρωινές ώρες στους Νεγράδες  Ιωαννίνων,  από αστυνομικούς  του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων,  ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά  ομοεθνή του, μη νόμιμου μετανάστη.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 40χρονος, διαπιστώθηκε ότι  αυτός   μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας  έναν  24χρονο  μη νόμιμο μετανάστη. 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούσε μέτρο διοικητικής απέλασης από τη Χώρα.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 40χρονου, κατασχέθηκε. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.

 Σύλληψη  αλλοδαπού  για μεταφορά  επτά  (7) μη νομίμων  μεταναστών

Συνελήφθη χθες (29-11-2011) το απόγευμα  στο 8ο χιλιόμετρο Ιωαννίνων – Αθηνών, από αστυνομικούς  του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων,  ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος  για  μεταφορά  επτά  (7) μη νομίμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 31χρονος, διαπιστώθηκε ότι  αυτός   μετέφερε  επτά (7) υπηκόους Αφγανιστάν, στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 31χρονου, κατασχέθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά που διενεργεί την προανάκριση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων.