Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τους εργαζομένους της ΑΔΕΙ

ΠΑΜΕ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑΝΝΙΝΩΝ

6 Μάρτη 2011

 

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ, με την Δημοκρατική Αριστερά, και τους Οικολόγους, με την ανακοίνωση τους στις 4 Μάρτη έδειξαν για μια ακόμη φορά:

Απάνθρωπο πρόσωπο και έλλειψη ηθικής απέναντι στις 130 οικογένειες των συμβασιούχων απέναντι στους ανέργους απολυμένους και απλήρωτους εργαζόμενους του Δήμου.

Ότι είναι πρωτοπόροι στην εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Μιας πολιτικής βάρβαρης για τους εργαζόμενους και το λαό.

Την προσπάθεια να συκοφαντούν τους εργαζόμενους, να κάνουν επίκληση του κοινωνικού αυτοματισμού, δηλαδή να καλλιεργούν αντιπαραθέσεις μεταξύ των εργαζόμενων, να κάνουν επίκληση των κατασταλτικών μέτρων και μηχανισμών και όλα αυτά για να βρουν συμμάχους στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Πρόκειται για επικίνδυνη πολιτική και πρακτική και σαν τέτοια πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο των εργαζομένων όπως καταδικάσθηκε και στις δημοτικές εκλογές και ήταν μειοψηφούσα έκφραση.

Τέρμα οι αυταπάτες. Οι μάσκες έπεσαν.

 

Ο Δήμαρχος κ.Φίλιος και η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ ανησύχησαν γιατί είδαν την έμπρακτη και ενεργητική αλληλεγγύη των ταξικών δυνάμεων και Σωματείων του ΠΑΜΕ που πρωτοστατούν για :

 

ü      Το Δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

ü      Αντιμετώπιση στα άμεσα προβλήματα επιβίωσης

ü      Κατάργηση των δημοτικών τελών και της φορολογίας

ü      Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων

ü      Συγκέντρωση δυνάμεων ώστε να ανατραπεί το σύνολο αυτής της πολιτικής και να αλλάξει η τάξη στην εξουσία

 

Αυτός είναι ο ρόλος ύπαρξης του ΠΑΜΕ.

 

Αντίθετα, ο ρόλος ύπαρξης του Δημάρχου Φ.Φίλιου και της Δημοτικής Αρχής του ΠΑΣΟΚ, είναι να υπερασπιστούν μαζί με την ΝΔ, τον κ. Γκόντα, τον κ. Καχριμάνη, τον κ. Αργύρη αυτή τη βάρβαρη πολιτική.

 

Θέλουν τα Γιάννενα πόλη της ανεργίας και της μερικής απασχόλησης

Γι αυτό και κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τους εργαζόμενους μακριά από το ΠΑΜΕ και τη γραμμή της ταξικής σύγκρουσης. Σ’αυτή την κατεύθυνση έχουν επιστρατεύσει την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ και διάφορους άλλους πρόθυμους για να υπονομεύσουν τον αγώνα από τα μέσα, ώστε να οδηγήσουν στον συμβιβασμό, στην υποταγή, στην απογοήτευση και στην ήττα.

 

Σήμερα είναι περισσότερο κατανοητό ότι κανένας κλάδος, καμία κατηγορία εργαζομένων δεν μπορεί να διασώσει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις αν δεν υπάρξει ενιαίος ταξικός αγώνας με το ΠΑΜΕ, με παράλληλη καταδίκη του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ και των διάφορων άλλων ομάδων.

 

Το επιχείρημα του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής του ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ψεύτικο. Το δίμηνο που πέρασε οι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία γεύθηκαν σωρεία αντιλαϊκών αποφάσεων :

 

  • Εμπορευματοποίηση της γης, εκποίηση δημόσιας περιουσίας σε επιχειρηματίες, έδωσαν νέα πεδία κερδοφορίας σε επιχειρηματίες (όπως τα απορρίμματα). Δεν ακυρώνουν τις συμβάσεις παραχώρησης με Ξενία και με το παρκινγκ.
  • Επέβαλαν και θα επιβάλλουν νέα χαράτσια και φορολογία. Συμφώνησαν στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, συμφώνησαν στην συγχώνευση των σχολείων και σε όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Τον πολιτισμό τον μετέτρεψαν σε εμπόρευμα.
  • Χρησιμοποιούν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.
  • Αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις, ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες, μειώνουν τους μισθούς και απολύουν εργαζόμενους.

Θέλουν να μετατρέψουν τους Δήμους σε Ανώνυμες Εταιρίες.

Αυτή είναι η δημοκρατία των μονοπωλίων και του αστικού κράτους και δεν έχει καμία σχέση με την Λαϊκή αυτοδιοίκηση ούτε με την δημοκρατία που θέλει ο λαός.

 

Ο Αγώνας που κάνουμε δεν είναι στενά των συμβασιούχων. Η λαϊκή οικογένεια σήμερα βιώνει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης σε όλα τα επίπεδα. Γι αυτό λέμε ότι ο αγώνας μας είναι κοινός. Θέλουμε οι Δήμοι να υπηρετούν το λαό και τις λαϊκές ανάγκες.

 

ü      Θέλουμε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεσα να επιστρέψουν στην δουλειά τους.

ü      Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που προβλέπουν την ελαστική, τη μερική και την προσωρινή εργασία.

ü      Να καταργηθούν όλα τα ανταποδοτικά τέλη και η δημοτική φορολογία.

ü      Να απαγορευθεί με νόμο κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός κατοικίας με πάγωμα των πληρωμών όσο διαρκεί η κρίση. Με διαγραφή των τόκων

ü      Να αυξηθεί η φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο.

 

Χρειάζεται λαϊκή συμμαχία και συστράτευση με το ΠΑΜΕ, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για την αλλαγής τάξης στην εξουσία.

 

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΗΝ ΝΔ,

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ,

ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ

10 ΜΑΡΤΗ ,

ΩΡΑ 7:00 μμ  ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.