ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΤΩΡΙΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

filarmoniki_filiates

filarmoniki_filiatesΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του φυτωρίου της Φιλαρμονικής  του Δήμου Φιλιατών, στα πλαίσια παρουσίασης των μουσικών οργάνων στους νέους υποψήφιους μαθητές  της Φιλαρμονικής.

Η συναυλία έγινε την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών, και την παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ,Δ,Ε,ΣΤ τάξεων και των δύο Δημοτικών σχολείων των Φιλιατών, εγκαινιάζοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα εκμάθησης Χάλκινων, Ξύλινων πνευστών και Κρουστών μουσικών οργάνων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 8 έως 12 χρονών, που θέλουν να καλλιεργήσουν το μουσικό τους ταλέντο, να ανακαλύψουν τη ”μαγεία” της μουσικής μαθαίνοντας κάποιο πνευστό ή κρουστό μουσικό όργανο, με παράλληλη συμμετοχή στις πρόβες και τις συναυλίες της Φιλαρμονικής, αλλά και των υπολοίπων μουσικών συνόλων της.

Το φυτώριο της Φιλαρμονικής Φιλιατών μετράει ένα χρόνο ζωής, και οι υπέυθυνοι δηλώνουν είμαστε περήφανοι με το αποτέλεσμα της δουλείας των παιδιών, μιας που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, τα παιδιά μπορούν και συμμετέχουν σε συναυλίες με θέματα από το κλασσικό και σύγχρονο ρεπερτόριο.

Το φυτώριο διευθύνει ο Αρχιμουσικός Κωνσταντίνος Δελλής, ο οποίος είναι και υπεύθυνος διδασκαλίας των οργάνων και των θεωρητικών μαθημάτων μουσικής.