Σφοδρή αντίδραση Γιόγιακα στις δηλώσεις του Δημάρχου για τους μετανάστες

giogiakas

Την αντίδραση του Β. Γιόγιακα, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινου σε τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος χαρακτήρισε «υποκινούμενους από αντιπολιτευτική διάθεση», όσους αντιδρούν στην πρόταση για δημιουργία πρόχειρου καταυλισμού των μεταναστών στη Γωνιά.

Η απάντηση του Βασίλη Γιόγιακα στις δηλώσεις του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για τις αντιδράσεις των κατοίκων σχετικά με την παρουσία των λαθρομεταναστών στην πόλη της Ηγουμενίτσας, έχει ως εξής: Οι  πρόσφατες  ομόφωνες αποφάσεις  των Τ.Σ  Λαδοχωρίου-Γραικοχωρίου, στις οποίες συμμετείχαν και ψήφισαν οι εκπρόσωποι και των δυο συνδυασμών του Δήμου Ηγουμενίτσας  αποτελούν την  απάντησή μας στις πρόσφατες  και ανυπόστατες κατηγορίες του Δημάρχου Ηγουμενίτσας ότι ο επικεφαλής της μείζονος  αντιπολίτευσης  είναι υπεύθυνος για τις  μαζικές αντιδράσεις των πολιτών  στην πρόταση του Δημάρχου για προσωρινή οργανωμένη παραμονή των λαθρομεταναστών μέχρι να επιβιβαστούν σε κάποιο πλοίο για το εξωτερικό.

Στα πλαίσια του σεβασμού για  τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων και των δικαιωμάτων τους για μια καλύτερη ζωή,  θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Κάτσινο ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα του ενός δεν πρέπει να στερούν και να καταπατούν το αίσθημα της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του άλλου. Καθημερινά  οι κάτοικοι τόσο των τοπικών διαμερισμάτων Λαδοχωρίου, Γραικοχωρίου αλλά και της πόλης της Ηγουμενίτσας  αισθάνονται ασφυκτική και απειλητική την παρουσία των λαθρομεταναστών οι οποίοι κατεχόμενοι από αίσθημα επιβίωσης συχνά προβαίνουν σε κλοπές, απειλές   σωματικής ακεραιότητας των ντόπιων, απειλούν  τις περιουσίες των κατοίκων, τις οικογένειές τους,  έχουν διαταράξει την καθημερινότητά τους, υποβαθμίζουν  την εικόνα της πύλης της Ευρώπης, προσβάλλουν   τη φήμη της πόλης,  υποβαθμίζεται ο τουρισμός και η ποιότητα ζωής όλων μας.  Μπροστά σε αυτές τις εικόνες δεν υπάρχουν πολιτικές επιδιώξεις και ωφέλειες, απλά υπάρχει ένα έντονο πρόβλημα το οποίο χρίζει άμεσης παρέμβασης από την κεντρική εξουσία και πολιτεία.

Η διοίκηση του Δήμου Ηγουμενίτσας, θα ήταν φρόνιμο  να συνεργάζεται  με όλους τους  φορείς και να ακούει τους πολίτες που κρούουν τον κώδωνα της αντοχής τους στο συγκεκριμένο πρόβλημα, να συμμετέχει στις λαϊκές συνελεύσεις, να ακούει την αγανάκτηση των πολιτών  και να μην βλέπει πίσω από κάθε δυσκολία και δυσεπίλυτο πρόβλημα, ως  υπεύθυνη για αυτό την  αντιπολίτευση.

Βασίλειος Γιόγιακας

Ο επικεφαλής για τη μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Ηγουμενίτσας

«Νέα Αυτοδιοικητική  Πορεία»