Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Θεσπρωτίας: Εκλογοαπολογιστική ΓΣ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι συνταξιούχοι

·     Η Διοίκηση του Σωματείου καλεί όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την Κυριακή 5 Μάρτη στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων όπως: την πολιτική των περικοπών στις κύριες συντάξεις, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων, την καθυστέρηση της έκδοσής τους και παράλληλα διαπραγματεύεται την διατήρηση του αυτόματου δημοσιονομικού κόφτη για πολλά χρόνια μετά το 2018, την άμεση κατάργηση της προσωπικής διαφοράς πολύ πριν το 2019 που προέβλεπε η αρχική συμφωνία του 3ου μνημονίου.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι

Η δεύτερη αξιολόγηση, που τόσο βιάζεται να κλείσει η κυβέρνηση, θα προσθέσει νέα βαριά μέτρα στις πλάτες και των συνταξιούχων. Η ακόμα μεγαλύτερη μείωση του αφορολόγητου, θα αφαιρέσει ένα σημαντικό ποσό από το εισόδημά μας, που τόσο πολύ είναι απαραίτητο για την επιβίωσή μας.

Δανειστές και μεγαλοβιομήχανοι υποστηρίζουν ότι οι συντάξεις μας είναι υπερβολικά μεγάλες και απαιτούν από την κυβέρνηση οριζόντιες περικοπές, για να καλυφθεί το κενό που θα προκύψει από τη μείωση της φορολογίας, που ζητούν για τα δικά τους κέρδη.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι συνταξιούχοι

Για μας δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από το δρόμο του αγώνα. Για να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας, ό,τι με θυσίες και τον αγώνα μιας ζωής πληρώσαμε, ανατρέποντας πολιτικές, που τσακίζουν εμάς και τα παιδιά μας.

Εμείς οι απόμαχοι της δουλειάς και όχι του αγώνα, διεκδικούμε ό,τι πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή, δεν το χρωστάμε σε κανένα δανειστή, δεν νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας και θα τα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους ό,τι μας έχει αφαιρεθεί. Παλεύουμε μαζί με τα παιδιά μας, με τα εγγόνια μας για όλα εκείνα τα δικαιώματα που σήμερα πρέπει και μπορεί να έχει ο εργαζόμενος, ο φτωχός αγρότης, ο μικρός επαγγελματίας, ο συνταξιούχος από τον πλούτο που παράγει.

·     Όλοι στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την Κυριακή 5 Μάρτη στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας και να εκλέξουμε εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές του σωματείου μας.