Σύβοτα: Ζητείται γιατρός

SYBOTA PARNORAMΤο οξύτατο πρόβλημα της ελλιπούς υγειονομικής περίθαλψης στην πιο τουριστική περιοχή της Ηπείρου, τα Σύβοτα, αναδεικνύει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, με επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς.
Τους καλοκαιρινούς μήνες, με την μαζική παρουσία τουριστών, το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο. Οι ανάγκες είναι δύσκολο να καλυφθούν και η κατάσταση με την περιορισμένη παρουσία γιατρού στο τοπικό ιατρείο δεν εμπνέει καμία ασφάλεια σε όσους επιλέγουν τα Σύβοτα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

«Ο ισχυρότερος κλάδος ανάπτυξης του νομού μας είναι ο Τουρισμός, με κορωνίδα του την περιοχή των Συβότων, η οποία από 1.000 κατοίκους μετατρέπεται τους καλοκαιρινούς μήνες σε περιοχή που φιλοξενεί άνω των 15.000 κατοίκων, περισσότερους και από την πόλη της Ηγουμενίτσας…. Παρακαλούμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας, με την ενδυνάμωση της λειτουργίας του Ιατρείου Συβότων τους καλοκαιρινούς μήνες, με την μόνιμη παρουσία δύο  Ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της περιόδου», σημειώνει στην επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Πάσχος.

 Πρόκειται πάντως για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα το οποίο οφείλουν να δουν με την ανάλογη ευαισθησία όλα τα συναρμόδια υπουργεία.