Τέσσερις πρώην δήμαρχοι εγκαλούν την ΠΕΔ

petrelaioth

petrelaiothΑνοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου αποστέλλουν τέσσερις πρώην δήμαρχοι, με αφορμή την ένταξη του Νομού Ιωαννίνων στη Β΄Ζώνη για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης.

Να σημειωθεί ότι η ΠΕΔ, σε επίπεδο Διοίκησης, δεν προχώρησε σε καμία διαμαρτυρία παρότι ο Νομός Ιωαννίνων βρίσκεται στην δεύτερη ζώνη και οι άλλοι τρεις Νομοί στην τρίτη, που σημαίνει ότι το επίδομα για ορεινές περιοχές και με εξαιρετικά βαρύ χειμώνα όπως είναι τα ορεινά της Άρτας αλλά και της Θεσπρωτίας, το επίδομα θα είναι στην κυριολεξία ψίχουλα.

Οι τέσσερις πρώην δήμαρχοι Βλέτσας Σάκης (πρ. Δήμαρχος Πασσαρώνος), Κατσάνος Μιχάλης (πρ. Δήμαρχος Ευρυμενών), Παργανάς Γιώργος (πρ. Δήμαρχος Μολοσσών) και Σιαπατόρης Νίκος (πρ. Δήμαρχος Ζίτσας) στην ανοιχτή τους επιστολή αναφέρουν:

Το νέο δυσβάσταχτο χαράτσι της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτόν στο πετρέλαιο κίνησης, μεσούσης της βαθιάς οικονομικής κρίσης, θα τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών στο Δήμο Ζίτσας, θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία των συνδημοτών μας και θα καθηλώσει περεταίρω τη λειτουργία των δημοτικών μας δομών.

Η ακατανόητη απόφαση της Κυβέρνησης να εντάξει το Νομό Ιωαννίνων στη Β΄ Γεωγραφική Ζώνη, μετατρέπει το πετρέλαιο θέρμανσης σε είδος πολυτελείας και ήδη προκαλεί οργή σε κάθε εργαζόμενο, αγρότη, συνταξιούχο και άνεργο συνδημότη μας.

Λογικό είναι, η αγανάκτηση και η κοινωνική αναστάτωση στον τόπο μας, καθημερινά να εντείνονται, αφού στο πλαίσιο ενός κοινωνικού κράτους δικαίου, είναι καθολική πλέον η απαίτηση να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία που εξισώσει τον ημιορεινό και ορεινό δήμο Ζίτσας με τα παράλια της Χαλκιδικής!

Την ώρα που η ακολουθούμενη πολιτική λόγω του μνημονίου οδηγεί σε αργό θάνατο όχι μόνο την αυτοδιοίκηση του τόπου αλλά και τον κάθε συμπολίτη μας ξεχωριστά, ενώνουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας με όλους τους φορείς της περιοχής και επιτακτικά απαιτούμε την ένταξη του Νομού Ιωαννίνων στην Α΄ Γεωγραφική Ζώνη.

Είναι καιρός, ο Δήμος Ζίτσας και η ΠΕΔ Ηπείρου να αφυπνιστούν και να αναλάβουν άμεσες πρωτοβουλίες για τον συντονισμό ενός αυτοδιοικητικού μετώπου δράσης, που θα διεκδικήσει αποφασιστικά και θα εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο, τόσο για τη βιωσιμότητα των ίδιων των δήμων μας, όσο και για την προστασία των λαϊκών εισοδημάτων των συνδημοτών μας.