Τα χίλιασε ο ”Οδηγητής”

«Είναι ένα έντυπο που όταν το διαβάσει κανείς, σταματάει, σκέφτεται, προβληματίζεται, βάζει ερωτηματικά. Δεν είναι ένα έντυπο που το περιεχόμενο του χωνεύεται εύκολα, ξεχνιέται, περνά από πάνω. Είναι ένα περιοδικό που κατά τη γνώμη μας μπορεί να κινήσει τον προβληματισμό όχι μόνο των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, αλλά και κάθε νέου και νέας που δεν θέλει να συμβιβαστεί με ό,τι του σερβίρουν, που δεν θέλει να συμβιβαστεί κυριολεκτικά με το σύστημα. Που είναι αντισυστημικός και ασυμβίβαστος στην ουσία και όχι στα λόγια» είπε χθες, η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, εγκαινιάζοντας την έκθεση για την ιστορία του «Οδηγητή».

Το έντυπο που είναι όργανο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, συμπληρώνει σήμερα 1.000 φύλλα κυκλοφορίας. Στην έκθεση φιλοξενούνται επίσης και τα 44 παράνομα φύλλα, που κυκλοφόρησαν στην περίοδο της δικτατορίας.

Η Έκθεση που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης) θα διαρκέσει ως τις 20 Ιανουαρίου και λειτουργεί καθημερινά, με οργανωμένες ξεναγήσεις από τις 10:00 έως τις 20:00 (εκτός Δευτέρας) και τις Κυριακές 10:00 ? 14:00.

Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν και οι παρακάτω εκδηλώσεις και συζητήσεις:

– Σάββατο 12 και Τρίτη 15 Ιανουαρίου στις 18:30 θα παρουσιαστεί η έκδοση «Κομματικός – Επαναστατικός Τύπος».

– Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στις 18:30 διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα την ιστορία του «Οδηγητή».

– Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 18:30 διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα: Ενημέρωση και Διαδίκτυο. Νέοι δρόμοι για την ενημέρωση – Νέοι δρόμοι για τη χειραγώγηση.