Το ”Χαμένο σήμα της δημοκρατίας” στα Γιάννενα

Την ερχόμενη Τετάρτη 11 Ιουνίου κλείνει ένας χρόνος από το «μαύρο» της κυβέρνησης στην ΕΡΤ. Στην επέτειο που σηματοδοτείται από τον αγώνα των εργαζόμενων ο οποίος συνεχίζεται, η ΕΡΑ Ιωαννίνων εξασφάλισε και παρουσιάζει στα Γιάννενα το ντοκιμαντέρ «Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας», του Γιώργου Αυγερόπουλου. Η προβολή θα γίνει στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής» στα παλιά σφαγεία, την Τετάρτη 11 Ιουνίου στις 9.15 μ.μ. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων ευχαριστούν το δημιουργό του ντοκιμαντέρ Γιώργο Αυγερόπουλο για την παραχώρηση, όπως επίσης και τις εταιρίες παραγωγής Feelgood, Εξάντας και Small Planet.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν

Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας

Original shooting format: HD 1080p25 / Ήχος: Dolby Stereo / Γλώσσες που ακούγονται στη ταινία: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Καταλανικά, Ολλανδικά / Υπότιτλοι: Ελληνικοί, Αγγλικοί, Γαλλικοί / Αφήγηση: Ελληνική, Γαλλική

Ήταν κάτι πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά!

Πουθενά και ποτέ σε ευνομούμενες δημοκρατικές κοινωνίες, δε σίγησε η δημόσια ραδιοτηλεόραση μιας χώρας, και ειδικά με τέτοιον τρόπο ο οποίος χαρακτηρίστηκε “αυταρχικός” και “αντιδημοκρατικός“.

Μέσα σε πέντε ώρες, το βράδυ της 11ης Ιουνίου του 2013, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατέβασε τους διακόπτες της ΕΡΤ, του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ελλάδας, που λειτουργούσε αδιάλειπτα τα τελευταία 75 χρόνια.

Το τηλεοπτικό και το ραδιοφωνικό της σήμα κατέρρευσε, ρίχνοντας μαύρο στις οθόνες, και βόμβο στα FM.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μια άνευ προηγουμένου πολιτική πράξη, που σόκαρε τους Έλληνες φέρνοντας στη μνήμη τους στιγμές από την σκοτεινή περίοδο της δικτατορίας. Προκάλεσε επίσης σφοδρή διεθνή κατακραυγή από όλο τον πλανήτη.

Γιατί η Δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ελλάδας έπρεπε να πεθάνει;

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις 11 Ιουνίου του 2013, ημέρα που η κυβέρνηση επέβαλε πραξικοπηματικά το μαύρο στην ΕΡΤ, επαναβεβαιώνει μαζί με την ΠΟΕΣΥ, την ΠΟΣΠΕΡΤ, την ΠΟΕΠΤΥΜ, τις ενώσεις συντακτών και όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤopen, την αδιάσπαστη προσήλωσή του στον συνεχιζόμενο αγώνα για ελεύθερη ενημέρωση, για ανεξάρτητη και πολυφωνική δημόσια ραδιοτηλεόραση, για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Στο παραπάνω αγωνιστικό πνεύμα το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν:

·       στην 4ωρη στάση εργασίας που έχουν κηρύξει οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014  από τις 12:00 έως τις 16:00 με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.

·       στη  μεγάλη αγωνιστική  συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής στις 19.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, συμπαραστεκόμενοι στον έντιμο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.