Τρεις προτάσεις αξιολογεί το ΚΙΝΑΛ για το Δήμο Ηγουμενίτσας

_-__Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση του Kινήματος Aλλαγής για τον υποψήφιο Δήμαρχο της Ηγουμενίτσας, όπως δήλωσε στη “Θεσπρωτική” ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του κινήματος Μιχάλης Κάτσινος.

Στη διευρυμένη δημοτική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα,παρουσία της βουλευτή Εύης Χριστοφιλοπούλου και του μέλους του της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Τσούμα, κατατέθηκαν τρεις υποψηφιότητες: του Παναγιώτη Νταή, του Γιώργου Σιντόρη, ενώ προτάθηκε από μέλη της συνέλευσης να υποστηριχθεί η ήδη ανακοινώμένη ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιάννη Γόγολου.
46868916_277313756170979_6437599177143746560_nΟ κ. Γόγολος δεν παρευρέθηκε στη διαδικασία αν και μέλος του Κινήματος Αλλαγής. Νωρίτερα είχε συνάντηση με την βουλευτή του κινήματος Εύη Χριστοφιλοπούλου στην οποία εξήγησε τις θέσεις του και επέδωσε υπόμνημα για την υποψηφιότητά του. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο κ. Γόγολος πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του είχε συζητήσει την πρόθεσή του αυτή τόσο με τη νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ οσο και με την Δημοκρατική Συμπαράταξη που υπήρχε τότε και από το περιβάλλον του σημειώνεται ότι η μετεξέλιξη των πολιτικών αυτών σχηματισμών σε Κίνημα Αλλαγής δεν αναιρεί το πράσινο φως που είχε πάρει από τους πολιτικούς σχηματισμούς.
Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος ο κ. Γόγολος σημείωσε ότι υπάρχει πλέον ένας συνδυασμός που απαρτίζεται από περίπου 100 άτομα, και άρα ο ίδιος δεν μπορεί να δεσμευτεί έναντι του ΚΙΝΑΛ, καθώς η όποια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από τα μέλη του συνδυασμού.
Τόσο ο κ. Νταής όσο και ο κ. Σιντόρης στις τοποθετήσεις τους στη συνέλευση δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν την οποία υποψηφιότητα προκριθεί από την εκλογική επιτροπή του κινήματος, με τον κ. Σιντόρη να θεωρεί πάντως την υποψηφιότητα Γόγολου “αντάρτικο” και προσπάθεια να προκαταληφθούν οι αποφάσεις και να ζητά να μην ληφθεί υπόψιν στην αξιολόγηση από την εκλογική επιτροπή.
Πάντως και οι τρείς υποψηφιότητες εστάλησαν για αξιολόγηση στην εκλογική επιροπή, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές μαζί τους, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει περιθώριο σύμπλευσης.
Από την άλλη πλευρά η κα Χριστοφιλοπούλου, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν τη συνεδρίαση, σημείωσε πως η ύπαρξη περισσότερων της μίας υποψηφιότήτων μπορεί, με δεδομένο το εκλογικό σύστημα της απλκής αναλογικής που εισάγει ο “Κλεισθένης”, να αποτελεί και θετική εξέλιξη, με το βλέμμα στραμένο στο β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών και τις ενδεχόμενες συνεργασίες που θα απαιτηθούν.

Σε κάθε περίπτωση, οι οριστικές αποφάσεις του ΚΙΝΑΛ αναμένονται έως την προσεχή Παρασκευή.