Τώρα ο λαός έχει τη δύναμη…..

Νέα μέτρα ανακοινώνει η κυβέρνηση, ο λαός όμως πότε θα έχει λόγο;

Γράφει ο Βαγγέλης Γρ. Αθανασίου

Το πολίτευμα μας ονομάζεται Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία….

Όσες ατέλειες και παρατυπίες και αν έχει, έχει ως βάση του σύνταγμα, το οποίο θεμελιώνει και διασαφηνίζει τη σχέση των πολιτών με την εξουσία….

Κάθε κυβέρνηση εκλέγεται με βάση ένα πρόγραμμα, στην Ελλάδα με ένα πλαίσιο εξαγγελιών σχετικά με το που και πως πρέπει να βαδίσει η χώρα….

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε από τον Ελληνικό Λαό για να εφαρμόσει αναπτυξιακές πολιτικές τέτοιες που θα έβγαζαν τη χώρα από την κρίση, τέτοιες πολιτικές είχε εξαγγείλει προεκλογικά τη στιγμή που η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εγκατέλειπε την εξουσία και κατέβαινε σε εκλογές με το πρόσχημα του προϋπολογισμού και των δημοσιονομικών προβλημάτων που καλούνταν να αντιμετωπίσει…..

Το ΠΑΣΟΚ με δόλο η χωρίς, έχοντας γνώση ή άγνοια, με το που ανέλαβε την κυβέρνηση της χώρας  αντιμετωπίζει προβλήματα και ορίζει πολιτικό πλαίσιο δράσεων που καμία σχέση δεν έχει με τις προεκλογικές του εξαγγελίες….

Παράλληλα ξεκινούν οι επιθέσεις των κερδοσκόπων και ο Παπανδρέου κυβερνάει την χώρα από το αεροπλάνο….μια χώρα στον αέρα στην κυριολεξία….

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όφειλε εφόσον δεν μπορούσε να υλοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα και «αναγκάζονταν» να εφαρμόσει εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές να πει την αλήθεια στο λαό, να ανανεώσει μέσω εκλογών τη λαϊκή εντολή, ή ακόμη να καταφύγει σε δημοψήφισμα και να ρωτήσει τους πολίτες της χώρας για τις πρωτοβουλίες, θέσεις, θυσίες που καλούνται να κάνουν….

Η κυβέρνηση και μαζί της η χώρα που δεν μπορούσε να δανειοδοτηθεί από τις αγορές σε δίκαια τιμή καταφεύγει στην Ε.Ε, στο Δ.Ν.Τ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ζητάει βοήθεια….και έτσι φέρνει την τρόικα στη χώρα…..

Αντί να ζητήσει βοήθεια από τους πολίτες της, από τον λαό της, το κάνει από τους διεθνείς κερδοσκόπους, και αρχίζει να κάνει λόγο για μείωση της εθνικής μας  κυριαρχίας…..

Τους πολίτες της χώρας δεν τους εμπιστεύεται, τους θεωρεί διεφθαρμένους και κλέφτες, τους θεωρεί παράσιτα και απαιτητική και κακομαθημένη μάζα που αρνείται τις εκάστοτε μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της χώρας….

Ανεξάρτητα αν από τις ληστρικές επιδρομές του κράτους οι πολίτες πλήρωναν ακριβά το λογαριασμό…..

Ανεξάρτητα από το αν και τώρα δύο χρόνια μετά, και ένα χρόνο συμπόρευσης με την τρόικα η χώρα θυμίζει την Ελλάδα του 1950 και του 1960….

Και οι πολίτες, οι “διεφθαρμένοι” πολίτες καλούνται να επωμιστούν βαρύ φορολογικό φορτίο….αλλεπάλληλους καπνικούς φόρους, και χαράτσια…..

Όμως ο λαός, οι πολίτες που βγήκαν την προηγούμενη άνοιξη στους δρόμους δεν είχαν ποτέ λόγο στις πολιτικές που εφαρμόζονταν, κανείς δεν τους ρώτησε, πως θέλουν να κυβερνηθεί η χώρα τους……

Τώρα όμως έχουν τη δύναμη στα χέρια τους….

Αν είναι να πληρώσουν για τη σωτηρία της χώρας, τόσα χρήματα…..

Και να εκμηδενίσουν τα έσοδα των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών τινάζοντας στον αέρα τους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς, τότε μπορούν να τη σώσουν με τον δικό τους τρόπο….

Χωρίς να έχουν τα αρπακτικά, και τις προδοτικές ηγεσίες πάνω από το κεφάλι τους….

Τώρα έχουν τη δύναμη και αυτοί δεν είναι δύναμη της ψήφου, ούτε η πρόσκαιρη δύναμη της κάλπης…..

Τώρα οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώσουν….με τη δύναμη των δικών τους χρημάτων…το αίμα του καθημερινού τους καμάτου και το υστέρημα του καθενός….

Να επιλέξουν αν τα καταθέσουν σε μακροχρόνιες και αδιέξοδες φοροεισπρακτικές πολιτικές λιτότητας ή αν θα αρνηθούν ζητώντας να τους ζητηθεί η γνώμη για το που θέλει να πάει η χώρα….

Ούτως ή άλλως ο λογαριασμός είναι δικός τους (μας), όπως και η χώρα δική τους (μας), αρά μάλλον μπορούμε να συναποφασίσουμε και τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώσουμε…..ή αν θα πληρώσουμε τώρα ή αργότερα……

Τώρα ο λαός έχει την πραγματική και ανελέητη δύναμη του χρήματος….τι θα κάνει άραγε θα πληρώσει ή όχι;

Τώρα μπορεί όσους τον οδήγησαν σε εξαθλίωση να τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα ζητώντας καθαρό λογαριασμό για την διαχείριση των οικονομικών της χώρας από τη μεταπολίτευση και μετά, να αναγνωρίσει ή μη τους δανεισμούς της χώρας και τις συναλλαγές και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους υπαίτιους αυτής της κατάστασης…..

Τώρα ο λαός έχει τη δύναμη και ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την κρίση του;

Κατ’ επέκταση η κυβέρνηση έχει επιλογές αξιοπρεπούς διαφυγής έστω και την τελευταία στιγμή…..

Επιλογή 1η : Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να καταφύγει σε εκλογές….και να ζητήσει από το λαό αν θέλει να μείνει στην ληστρική για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας ευρωζώνη και αν θέλει να στηρίξει αιματηρές οικονομικές πολιτικές…..

Επιλογή 2η: Η κυβέρνηση να προχωρήσει σε δημοψηφίσματα και να ζητήσει έγκριση από το λαό για την ακολουθούμενη πολιτική…αλλιώς να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές…..