Υπέρ της άμεσης λειτουργίας του Τμήματος στην Ηγουμενίτσα ο Πρύτανης Γ. Καψάλης

tei igoumenitsas

tei igoumenitsasΜε ανακοίνωσή του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τοποθετείται στη διαβούλευση και μεταξύ άλλων τάσσεται υπέρ της άμεσης λειτουργίας το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 του Τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας. Συγκεκριμένα ο κ. Καψάλης αναφέρει:

Σύμφωνα με όσα τεκμηριωμένα καταθέτουν και  υποστηρίζουν τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου και ειδικότερα της κατεύθυνσης «Εφαρμοσμένες Ξένες Γλώσσες στη Διοίκηση και την Οικονομία», υφίσταται ουσιαστική συνάφεια ανάμεσα στο Πρόγραμμα Σπουδών του  Τμήματος αυτού  και του προτεινόμενου Τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας. Κατά συνέπεια προτείνεται το υπάρχον προσωπικό του Τμήματος να μην ενταχθεί στα διάφορα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά να υλοποιήσει το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, με την υποστήριξη και του νέου προσωπικού που θα προστεθεί στο  Τμήμα. Κατά συνέπεια, η έναρξη λειτουργίας και αυτού του Τμήματος προτείνεται να οριστεί για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, όπως ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα σημερινά Τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου.

Ο κ. Καψάλης ταυτόχρονα ζητά την ενίσχυση των νέων Τμημάτων με νέα μέλη ΔΕΠ (5-6 θέσεις) ώστε να συμβάλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση των  επικαιροποιημένων Προγραμμάτων Σπουδών τους αλλά και η λειτουργία των νέων Τμημάτων να μην επηρεάσει την υπάρχουσα κατανομή στα Τμήματα.