Χαίρεται η απερχόμενη διοίκηση της ΟΛΗΓ!

Δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της η απερχόμενη διοίκηση της ΟΛΗΓ ΑΕ για το γεγονός ότι ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας συγκέντρωσε “έντονο” επενδυτικό ενδιάφέρον!

Ίσως και για το γεγονός ότι θα είναι η τελευταία διορισμένη από το Ελληνικό Δημόσιο, διοίκηση του Λιμένα!

Μπορεί και για το γεγονός ότι το λιμάνι πωλείται, όπως είναι επιπλωμένο, με προίκα τα παράλια της Θεσπρωτίας!

Με ανακοίνωσή της, η Διοίκηση της ΟΛΗΓ, εκφράζει λοιπόν τη χαρά της και μάλιστα ανακαλύπτει ότι η… επιτυχία αυτή (!!!) οφείλεται στη “συνεργασία που είχε με το Υπουργείο Ναυτιλίας, το ΤΑΙΠΕΔ και τα συναρμόδια Υπουργεία”…

Σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου και βαθυστόχαστου πολιτικού αναλυτή η απερχόμενη διοίκηση της ΟΛΗΓ ΑΕ διαπιστώνει ότι “το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αντανακλά την εμπιστοσύνη προς το κυβερνητικό πρόγραμμα διεθνώς…”.

Η υποψία ότι το… έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον προκύπτει γιατί ξεπουλιούνται τα ασημικά – έργα 350+ εκ. ευρώ… μπιρ παρά… δεν πέρασε από το μυαλό της διοίκησης!

Ούτε βέβαια, έννοιες όπως η “χερσαία ζώνη” ή “το μέλλον των εργαζομένων της ΟΛΗΓ” απασχόλησαν την… απερχόμενη!

Την απασχόλησε όμως ο ρόλος του εκπροσώπου του… επενδυτή, για λογαριασμό του οποίου υπόσχεται έργα: Μαρίνα στην Ηγουμενίτσα, αναβάθμιση των αλιευτικών καταφυγίων (από τα οποία θα εκδιωχθούν οι ψαράδες – πλην Σαγιάδας όπου θα παραμείνουν για 20 χρόνια -) υγροποιημένο φυσικό αέριο… έργα που σχεδιάστηκαν ή/και μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης από άλλες προηγούμενες διοικήσεις του Λιμανιού… με ευρωπαϊκή και ελληνική χρηματοδότηση, με λεφτά δηλαδή των φορολογούμενων και όχι του… επενδυτή!

Αναλυτικά η (ανυπόγραφη) ανακοίνωση της διοίκησης της ΟΛΗΓ ΑΕ:

Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη της Α’ Φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας, η οποία ήλθε ως αποτέλεσμα της μεθοδικής και παραγωγικής συνεργασίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας, το ΤΑΙΠΕΔ και τα συναρμόδια Υπουργεία.

Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αντανακλά την εμπιστοσύνη προς το κυβερνητικό πρόγραμμα διεθνώς, και παράλληλα καταδεικνύει την αναπτυξιακή προοπτική της Θεσπρωτίας τα επόμενα χρόνια.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του λιμένα, η κατασκευή μαρίνας 342 θέσεων στην Ηγουμενίτσα , η αναβάθμιση των καταφυγίων σε Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα και ο ανεφοδιασμός πλοίων με υγροποιημένο φυσικό αέριο, είναι μερικά από τα έργα που θα αποφέρουν τεράστιο όφελος στην περιοχή.

Η υλοποίηση της στρατηγικής ανάπτυξης του Οργανισμού συνεχίζεται, με σκοπό τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την αύξηση του διεθνούς του αποτυπώματος και την μεγέθυνση των οφελών για την οικονομία και το δημόσιο συμφέρον.