Χωρίς κράνος: 31 παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο

Συνολικά 31 παραβάσεις για μη χρήση κράνους βεβαιώθηκαν στην Ήπειρο από τις 20 έως τις 26 Ιουλίου, στο πλαίσιο της εκστρατείας της Ελληνικής Αστυνομίας «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους».

Σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν 20.110 έλεγχοι και καταγράφηκαν 2.227 παραβάσεις οδηγών, από τις οποίες οι 51 αφορούσαν εργαζομένους σε υπηρεσίες διανομής, καθώς και 267 παραβάσεις επιβατών.

Από τις παραβάσεις που ανακοινώθηκαν, 1.425 αφορούσαν οδηγούς δικύκλων, 213 επιβάτες, 742 χρήστες ελαφρών προσωπικών ηλεκτρικών οχημάτων και 59 οδηγούς ATV. Οι περισσότεροι παραβάτες εντοπίστηκαν στην Αττική, όπου βεβαιώθηκαν 999 παραβάσεις, και ακολούθησαν το Νότιο Αιγαίο με 477 και τα Ιόνια Νησιά με 319.

Με το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η μη χρήση κράνους από οδηγό δικύκλου τιμωρείται με πρόστιμο 350 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 ημέρες. Οι ίδιες κυρώσεις επιβάλλονται στον οδηγό που δεν μεριμνά για τη χρήση κράνους από τον επιβάτη, ενώ για τον ίδιο τον επιβάτη προβλέπεται πρόστιμο 350 ευρώ. Για τους οδηγούς ελαφρών προσωπικών ηλεκτρικών οχημάτων το πρόστιμο ανέρχεται σε 30 ευρώ.

Related Posts