Ψηφίσματα του ΔΣ Ηγουμενίτσας για ΕΛΤΑ, ΤΤ και ΙΚΑ

igmdimarxeio

igmdimarxeioΨΗΦΙΣΜΑ  του  Δ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ της 23/01/2013

Το  Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του της 23/01/2013 αφού συζήτησε εκτός ημερησίας διατάξεως το θέμα της ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ομόφωνα καταθέτει το παρακάτω ψήφισμα :

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

23/01/2013

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της Κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση μιας αξιόπιστης κρατικής δομής, όπως είναι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Δηλώνει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων ώστε ο φορέας να παραμείνει στο Δημόσιο, με σκοπό να διατηρήσει ο κάθε Έλληνας πολίτης το αναφαίρετο δικαίωμά του στην καθημερινή του εξυπηρέτηση, με αξιοπιστία, ποιότητα και κοινωνική ευαισθησία.

Σε όλη την Ευρώπη τα Ταχυδρομεία παραμένουν στον απόλυτο δημόσιο έλεγχο,  στηρίζοντας τις λαϊκές αποταμιεύσεις και την μοναδική δυνατότητα των κατοίκων της υπαίθρου να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους μέσω του δικτύου του.

Τα ΕΛΤΑ διατηρούν ένα εκτεταμένο ταχυδρομικό δίκτυο σε όλη τη χώρα που αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο επαφής με τους πολίτες.

Η εκποίηση του Ταχυδρομείου σημαίνει:

1. Κλείσιμο Ταχυδρομικών καταστημάτων και Πρακτορείων, συρρίκνωση του ταχυδρομικού δικτύου.

2. Κατάρρευση του Κοινωνικού προσώπου του κράτους.

3. Εμπορευματοποίηση ενός εκ των ισχυρών εκφράσεων και υποδομών του κράτους όπως είναι το Ταχυδρομείο.

4. Επιτάχυνση της ερημοποίησης της περιφέρειας.

5. Ακριβότερη παρεχόμενη υπηρεσία.

6. Υποβάθμιση της ποιότητας και του εύρους των Υπηρεσιών.

7. Εκμετάλλευση μόνο κερδοφόρων περιοχών.

8. Απολύσεις εργαζομένων και δυσμενέστερες εργασιακές σχέσεις.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΣΑΜΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ  του  Δ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ της 23/01/2013

Το  Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του της 23/01/2013 αφού συζήτησε εκτός ημερησίας διατάξεως το θέμα της μεταφοράς του βιοχημικού αναλυτή ΑCE από το μικροβιολογικό  εργαστήριο του ΙΚΑ Ηγουμενίτσας στα Γιάννενα, ομόφωνα καταθέτει το παρακάτω ψήφισμα :

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

23/01/2013

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση του  Υπουργείου  Υγείας,  για μεταφορά  στα  Γιάννενα  του βιοχημικού αναλυτή ΑCE του μικροβιολογικού  εργαστηρίου του ΙΚΑ Ηγουμενίτσας.

Στην πράξη καταργείται το μικροβιολογικό εργαστήριο που  στεγάζεται  στο  Πολυϊατρείο του ΙΚΑ στην  Ηγουμενίτσα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ στο Νομό μας θα υποβάλλονται σε μεγάλη ταλαιπωρία αφού για να κάνουν τις μικροβιολογικές εξετάσεις θα εξαναγκαστούν είτε να προσφεύγουν σε ιδιώτες ιατρούς, είτε να πηγαίνουν στο νοσοκομείο Φιλιατών.

Καλούμε  τους  εργαζόμενους  και  τον  Θεσπρωτικό λαό  γενικότερα  σε  αγωνιστική  ετοιμότητα  και  εγρήγορση  προκειμένου  να  εμποδίσουμε την υποβάθμιση του  μικροβιολογικού  εργαστηρίου και να διεκδικήσουμε την επάνδρωση του Πολυϊατρείου του ΙΚΑ με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό, έτσι ώστε να καλύπτονται και να ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες των ασφαλισμένων.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΣΑΜΙΟΥ ΜΑΡΙΑ