Ύστερα από καταγγελίες για εκβιασμούς

 

 

 

2010-12-07 21:07:02

 

Ροζ βίντεο στην Κέρκυρα από μπαράκι πολλαπλών υπηρεσιών

 

 

 

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Κέρκυρα από την διαρροή ροζ βίντεο από κρυφές κάμερες που βρίσκονταν σε μπαράκι που μάλλον είχε πιπεράτο μενού παροχής υπηρεσιών. Όπως όλα δείχνουν, ευυπόληπτοι πολίτες παγιδεύτηκαν σε ροζ σκάνδαλο με χορεύτριες και βίζιτες, με αποτέλεσμα τώρα να τρέχουν και να μην φτάνουν.

 

Όπως αποκαλύφθηκε, όλα συνέβησαν σε μπαρ της Κέρκυρας. Το μαγαζί διέθετε ειδικούς χώρους όπου οι πελάτες μπορούσαν να απολαύσουν, μακριά από τα περίεργα βλέμματα, τον αισθησιακό «χορό» αλλά και άλλες υπηρεσίες από τις όμορφες «σερβιτόρες», φυσικά έναντι αμοιβής.

 

Αυτό που δεν ήξεραν, ωστόσο, είναι ότι αντί για βλέμματα στον χώρο υπήρχαν… κάμερες. Όχι μία ή δύο αλλά… τετρακάμερο, ώστε να καταγράφονται οι ερωτικές περιπτύξεις των ανυποψίαστων θαμώνων από κάθε δυνατή οπτική γωνιά. Στην συνέχεια, με το υλικό αυτό, οι ιδιοκτήτες εκβίαζαν τους πελάτες.

 

Μετά από καταγγελία που έγινε, εμφανίστηκε στο μπαρ αστυνομικός ως πελάτης. Γρήγορα κλείστηκε η συμφωνία για να περάσει ξεχωριστές στιγμές στην αγκαλιά μιας 20χρονης «σερβιτόρας» έναντι 40 ευρώ. Όταν, ωστόσο η υπεύθυνη του μπαρ, σύζυγος του ιδιοκτήτη, πήρε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, οι υπόλοιποι αστυνομικοί έκαναν έφοδο.

 

Ακολούθησε έρευνα στο μαγαζί, όπου διαπιστώθηκε ότι εκτός από τις ειδικές υπηρεσίες, υπήρχαν και τέσσερις κρυφές κάμερες εσωτερικού χώρου που παρακολουθούσαν τα ροζ όργια των πελατών του καταστήματος.

 

 

 

Πηγή:Star.gr

 

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

2010-12-07 16:33:13

 

Βασίλης Ιωάννου: «Αμέριστη συμπαράσταση στους εργαζομένους. Ο Νομός Πρέβεζας δεν αντέχει την απώλεια ούτε μιας θέσης εργασίας»

 

Το Νομάρχη Πρέβεζας κο Βασίλη Ιωάννου επισκέφτηκαν οι εργαζόμενοι στα super market «Ατλάντικ», των οποίων οι θέσεις εργασίες απειλούνται καθώς η επιχείρηση αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι ήδη για τρεις μήνες ενώ είναι αβέβαιο το εργασιακό τους μέλλον. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους και ζήτησαν την συμπαράσταση του Νομάρχη στον αγώνα τους. Μαζί τους ήταν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κος Χρήστος Δημόπουλος ο οποίος, μαζί με την Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στα Ατλάντικ κα Μαριάνθη Μπάλλα παρουσίασαν το σοβαρό πρόβλημα, το οποίο αφορά 60 εργαζόμενους οι οποίοι έχουν προχωρήσει ήδη σε επίσχεση εργασίας. Ζήτησαν την συμπαράσταση τόσο του Νομάρχη αλλά και της κοινής γνώμης στην αγωνία τους. Σημιεώνουμε ότι μετά τα Κλωστήρια της Πρέβεζας, ο νομός δέχεται ακόμα ένα πλήγμα με την επιχείρηση Ατλάντικ, ένας νομός που η ανεργία βρίσκεται ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ζητούμενο στην συγκεκριμένη συγκυρία, κατά τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, είναι να βρεθούν αγοραστές για τα δύο καταστήματα της Πρέβεζας, ούτως ώστε οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να εργάζονται και μετά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της επιχείρησης και βεβαίως να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Σε ποσοστό 90 % οι εργαζόμενοι στα super market Ατλάντικ είναι γυναίκες, στις οποίες η ανεργία αγγίζει το 30% στο νομό.

 

Ο Νομάρχης Πρέβεζας κος Βασίλης Ιωάννου, αφού συζήτησε με τους εργαζομένους, δήλωσε: «Σε ένα νομό σαν το δικό μας, σε μια πόλη με τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας, όπου μια στις τρεις γυναίκες είναι άνεργη, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ανεχθούμε και να μένουμε αμέτοχοι όταν 60 εργαζόμενες χάνουν τη δουλειά τους και κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο. Εξέφρασα την αμέριστη συμπαράσταση τόσο στις πρωτοβουλίες του Εργατικού Κέντρου όσο και κυρίως στις θιγόμενες συμπατριώτισσές μας. Απαιτούμε άμεσα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να κάνουν και αυτοί γιορτές, και από την εταιρεία, είτε η ίδια, να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας είτε αν πωληθεί, να μην υπάρχουν προβλήματα απολύσεων. Είμαστε εδώ, στηρίζουμε τα αιτήματά των εργαζομένων στο Ατλάντικ, θα αναλαμβάνουμε κάθε πρωτοβουλία για τη στήριξη της απασχόλησης στο νομό»

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α Πρέβεζας

 

 

 

 

Που είναι το παγκάκι Οέο;

2010-12-06 21:35:39

 

Το σημείο που βλέπετε στη φωτογραφία βρίσκεται στην οδό 23 Φεβρουαρίου μία από τις δύο κάθετες που βαίνουν τον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας, και εκεί ακριβώς στην αναγραφή υπήρχε ένα απλό παγκάκι που έδινε ανάσα στους περαστικούς, στους μαθητές που τρέχουν από φροντιστήριο σε φροντιστήριο, αλλά και στους καταστηματάρχες που είχαν το παγκάκι ως άτυπο σημείο συνάντησης στα κενά της εργασίας. Αυτό το παγκάκι ήταν άκρως εξυπηρετικό ταίριαζε με τη ζαρντινιέρα και όπως κάθε τι καλό στην πόλη της Ηγουμενίτσας, αναίτια απομακρύνθηκε χωρίς να γνωρίζει κανείς που ακριβώς έχει καταλήξει….

 

Όμως ένα τόσο άψυχο πράμα έχει γεννήσει απίστευτη νοσταλγία και όλοι αναζητούν το παγκάκι….η αναγραφή με σπρέι παγκάκι μάλλον ηχεί ως φωνή διαμαρτυρίας που ζητά να επιστρέψει το παγκάκι στη θέση του…Που είναι όμως το παγκάκι Οέο;;;;;;

 

 

 

 

 

 

ΠΑΜΕ

2010-12-06 13:46:17

 

Τραγούδι της απεργίας

 

Βγες έξω, σύντροφε! Ρίσκαρε

 

Τη δεκάρα, που ούτε δεκάρα πια δεν είναι

 

Τον τόπο για ύπνο που πάνω του πέφτει η βροχή

 

Και της δουλιάς τη θέση που αύριο θα χάσεις!

 

Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου!

 

Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ!

 

Βοήθα τον εαυτό του βοηθώντας μας:

 

Κάνε πράξη

 

Την αλληλεγγύη!

 

Βγες έξω, σύντροφε, αντιμέτωπος με τα όπλα και

 

Διεκδίκησε το μεροκάματό σου!

 

Σαν ξέρεις πως δεν έχεις τίποτα να χάσεις

 

Όπλα αρκετά οι αστυνόμοι τους δεν έχουν!

 

Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου!

 

Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ!

 

Βοήθα τον εαυτό σου βοηθώντας μας:

 

Κάνε πράξη

 

Την αλληλεγγύη!

 

 

 

Μπέρτολτ Μπρεχτ

 

 

 

για την αντιγραφή ΠΑΜΕ

 

 

 

 

 

 

Το χαμόγελο του παιδιού

2010-12-04 21:36:41

 

Πάγωσε «Το Χαμόγελο Του Παιδιού » με τον άδικο χαμό μιας αθώας ψυχής..

 

Δυστυχώς , ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ανηλίκου με τραγική κατάληξη, που σημειώθηκε στην περιοχή της Πάτρας, δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τα Μ.Μ.Ε. Μόλις, είκοσι ημέρες μετά από τη 19η Νοεμβρίου « Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση» , ερχόμαστε αντιμέτωποι με το θλιβερό γεγονός θανάτου μιας αθώας ψυχής. Το παιδί (22 μηνών), κατέληξε μετά από σοβαρή κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα του και τη σύντροφό του.

 

Ένα ακόμη θύμα της ανεπάρκειας της Κοινωνικής Πρόνοιας για το παιδί στην Ελλάδα.

 

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή τα χιλιάδες περιστατικά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάθε χρόνο προσπαθούμε να αφυπνίσουμε και να κινητοποιήσουμε το κράτος, τους δημόσιους λειτουργούς, τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους πολίτες. H «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056» δέχθηκε καταγγελίες κακοποίησης κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2010 έως και 31/10/2010.

 

(κάντε κλικ στη φωτό πάνω δεξιά)

 

Πίσω από αυτά τα στοιχεία, κρύβεται ένας μεγάλος αριθμός παιδιών, τα οποία καθημερινά υφίστανται φρικτά βασανιστήρια, εξευτελισμό της αξιοπρέπειας τους και ακρωτηριασμό του συναισθηματικού τους κόσμου.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» γίνεται καθημερινά μάρτυρας της απραξίας και της αδυναμίας όλων μας να προστατέψουμε τα παιδιά μας καθώς:

 

• Πολλά παιδιά – θύματα κακοποίησης, εξακολουθούν να παραμένουν στο κακοποιητικό τους περιβάλλον λόγω, είτε, της δυσλειτουργίας του ανιχνευτικού μηχανισμού, είτε, λόγω έλλειψης δομών φιλοξενίας.

 

• Πολλά παιδιά – θύματα, τα οποία απομακρύνθηκαν από το κακοποιητικό τους περιβάλλον, παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε παιδιατρικά νοσοκομεία, λόγω της έλλειψης χώρων βραχυπρόθεσμής ή μακροπρόθεσμης φιλοξενίας .

 

• Πολλά παιδιά – θύματα με ιδιαίτερα επιβαρυμένη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη, λόγω έλλειψης εξειδικευμένων δομών παροχής ψυχιατρικής και ψυχολογικής υποστήριξης , εξακολουθούν να παραμένουν , είτε, στις οικογενειακές τους εστίες που δημιούργησαν το πρόβλημα, είτε, σε δομές που καθίστανται αδύναμες να αντιμετωπίσουν τόσο σοβαρά περιστατικά.

 

• Πολλά παιδιά θύματα εξακολουθούν να κακοποιούνται και μετά την απομάκρυνση τους από το κακοποιητικό τους περιβάλλον, λόγω της απουσίας ενός ανεξάρτητου συντονιστικού φορέα για την αντιμετώπιση των περιστατικών της παιδικής κακοποίησης.

 

 

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», εξακολουθεί καθημερινά να μάχεται δυναμικά για το δικαίωμα των παιδιών για υγιή και ισορροπημένη ανάπτυξη και διαβίωση σε ένα προστατευμένο περιβάλλον.

 

Καλέστε την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 και αναφέρατε οποιαδήποτε πληροφορία έχετε για κάποιο παιδί που κινδυνεύει .

 

 

 

Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056

 

(Τμήμα Κοινωνικής και Ψυχολογικής Στήριξης)

 

Λεωφ. Καρέα & Δάφνης 2-Τ.Κ. 16233-Καρέας

 

Τηλ: 2107609550, Φαξ: 2107609554, e mail: sos1056@hamogelo.gr

 

www.hamogelo.gr ακολουθεί video με το έργο που γίνεται στο χαμόγελο του παιδιού για να επιστρέψει εκ νέου το χαμόγελο στα παιδικά πρόσωπα

 

 

 

 

 

 

Smile of the Child Greek Presentation from spirbel on Vimeo.

 

 

 

 

Έκτακτη Συνεδρίαση για τα ΤΕΙ

2010-12-04 11:03:41

 

Το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας θα συνεδριάσει, εκτάκτως, τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, με θέμα:

 

 

1. Κάλεσμα ΕΣΕΕ για κοινή δράση συμπαράστασης στις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 15 Δεκέμβρη – ο ρόλος του εμπορικού συλλόγου (επαναλαμβάνεται)

 

2. Πρόταση του προέδρου του ΤΕΙ Ηπείρου για απομάκρυνση τμημάτων του παραρτήματος Ηγουμενίτσας

 

3. Καταβολή συνδικαλιστικού πόρου για το έτος 2010 από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

 

 

Η συνεδρίαση θα είναι ανοικτή για όποιους εμπόρους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν και να παρέμβουν, όπως και για τα τοπικά ΜΜΕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Από το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ

2010-12-03 23:33:44

 

ΘΕΜΑ : Ομιλία και σεμινάριο για γονείς

 

Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δ΄ Δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» ομιλία για γονείς .

 

Στην ομιλία παραβρέθηκαν 20 γονείς.

 

Στη διάρκεια της συνάντησης είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν ερωτήματα, προβληματισμούς και αγωνίες που αφορούν τον γονεϊκό τους ρόλο.

 

Είναι σημαντικό να πούμε ότι όλοι οι γονείς διαπίστωσαν στην ομάδα ότι έχουν κοινές ανησυχίες και δυσκολίες και μια τέτοια κατανόηση ανακουφίζει.

 

Η σημερινή εποχή απαιτεί από τους γονείς να είναι σε ετοιμότητα να χειρίζονται θέματα τα οποία κάποιες φορές είναι δύσκολα.

 

Καθώς η ομάδα καταθέτει τις δυσκολίες, ήδη έχει κάνει το πρώτο βήμα προς την διευθέτησή τους.

 

Στο κλείσιμο ένα από τα συμπεράσματα που βγήκαν είναι ότι το μεγάλωμα των παιδιών σε μια κοινωνία που αλλάζει προϋποθέτει την ανάπτυξη νέων γονεϊκών δεξιοτήτων και την ανάγκη ενημέρωσης.

 

Έτσι ορίστηκε σεμινάριο γονέων το οποίο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Κ.Π. κάθε Τετάρτη και ώρα 5.30 – 7.00 μ.μ.

 

Το σεμινάριο θα είναι ανοιχτό και για γονείς που δεν έλαβαν μέρος στην ομιλία.

 

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 2665025140 του Κέντρου Πρόληψης.

 

Με εκτίμηση

 

Παπαγιάννη Άννα

 

Επιστημονικά Υπεύθυνη

 

του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ

 

 

 

 

ΠΑΜΕ

2010-12-01 23:41:07

 

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι, άνεργοι και μετανάστες,

 

Όλοι και όλες στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη και στη

 

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μπροστά στον ΟΤΕ στις 10:30 π.μ.

 

Να νεκρώσουν όλοι οι τόποι δουλειάς. Όλοι στη μάχη. Με το ΠΑΜΕ μπροστά, να ανακόψουμε τη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας, ΕΕ. Να περάσουμε στην αντεπίθεση. Μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες να οικοδομήσουμε τη δική μας συμμαχία.

 

 

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 

Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει στη χώρα μας, στην Ευρώπη, συνολικά στον καπιταλιστικό κόσμο. Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, τα αστικά κόμματα, προσπαθούν δια πυρός και σιδήρου να επιβάλλουν το μόνο δρόμο που έχουν για την έξοδο από την κρίση προς όφελός τους. Προστασία των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων. Πτωχεύουν το λαό για να σωθεί η πλουτοκρατία. Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο από δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. Μας οδήγησαν στη μαζική ανεργία και τη φτώχια.

 

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης, της τρόικας και του μνημονίου μειώνει μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, οδηγεί σε νέες μαζικές απολύσεις και στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ιδιαίτερα νέους και νέες, αυξάνει τη φορολογία και τις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων, επιβάλλει πρόσθετα χαράτσια για τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες στη μόρφωση, την Υγεία, την Πρόνοια, παραδίνει στο μεγάλο κεφάλαιο κρατικές επιχειρήσεις, γη, παραλίες, δάση, αυξάνει τις φοροαπαλλαγές, τα προνόμια και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

 

Η κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα δυσβάσταχτη για τους εργαζόμενους στο Νομό Θεσπρωτίας που επί χρόνια μαστίζεται από το πρόβλημα της ανεργίας. Η επίθεση στις ΔΕΚΟ, στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα αφορά όλη την εργατική τάξη. Υπόθεση όλων μας είναι η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ ΔΗΜΑΣ και PERFECT, που ήδη μετράνε αρκετούς μήνες απλήρωτοι, όπως και των εργαζόμενων στα εργοτάξια του Λιμανιού και των σχολικών φυλάκων. Μας αφορά όλους το πρόβλημα των εκατοντάδων μεταναστών που χρόνια τώρα στοιβάζουν σε άθλιες συνθήκες οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με σκοπό να συμπιέζονται παρακάτω τα ήδη πενιχρά μεροκάματα και να αποπροσανατολίζουν τους συμπολίτες μας για τα αίτια της κρίσης. Μόνο με τη συλλογική μας δράση μπορούμε να πετύχουμε νίκες, όπως την ακύρωση της απόλυσης εργαζόμενης στα HONDOS CENTER, που στοχοποιήθηκε για την συνδικαλιστική της δράση.

 

Λέει ψέματα η κυβέρνηση, ότι δεν παίρνει νέα μέτρα, ότι τελειώνουν οι θυσίες. Τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα έχουν τέλος, όσο το κεφάλαιο παραμένει απείραχτο και όσο η αντίσταση του λαού δε δυναμώνει. Απορρίπτουμε το μνημόνιο διαρκείας που φέρνουν κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ. Στα εκβιαστικά τους διλήμματα απαντάμε: Να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός. Η υψηλή κερδοφορία τους, οι τεράστιες κρατικές χρηματοδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές δημιούργησαν το κρατικό χρέος. Αυτοί να πληρώσουν και όχι ο λαός.

 

Στην κυβέρνηση και την τρόικα απαντάμε: κάτω τα χέρια από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις συντάξεις και τα Νοσοκομεία. Να καλύψει τώρα η κυβέρνηση τα τεράστια χρέη που έχει το κράτος προς τα Ταμεία και τους Οργανισμούς. Να πληρώσει η πλουτοκρατία. Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Απορρίπτουμε τους μισθούς πείνας. Την ελαστική, μερική και ανασφάλιστη εργασία. Δεν ανεχόμαστε, δε συναινούμε στο να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας στη φτώχεια και την ανεργία, χωρίς δικαιώματα, για τα κέρδη των μονοπωλίων.

 

Δε δεχόμαστε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας χωρίς σύγχρονη, δημόσια, δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους. Χωρίς σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν μόρφωση. Δε δεχόμαστε να ζήσουμε με σχολεία και Πανεπιστήμια στην υπηρεσία των μονοπωλίων και της αγοράς.

 

Να αποκρούσουμε όλοι μαζί τις νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο ηλεκτρικό ρεύμα. Για να σταματήσει το χαράτσι της περαίωσης σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζόμενων με «μπλοκάκι».

 

Να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, να καταργηθούν τα προνόμιά τους, να φορολογηθούν με 45% τα κέρδη τους, να σταματήσουν οι τεράστιες νατοϊκές πολεμικές δαπάνες, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας. Πατριωτισμός για μας είναι το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού. Τα κόμματα της πλουτοκρατίας για τα συμφέροντά τους δε θυσιάζουν μόνο τα λαϊκά δικαιώματα. Προωθούν επικίνδυνες συμφωνίες εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Λαϊκή συμμαχία να εμποδίσουμε τη νατοποίηση, συνδιαχείριση του Αιγαίου.

 

Στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα στους εργαζόμενους και στους λαούς της Ευρώπης, μήνυμα αλληλεγγύης και αντεπίθεσης. Η Ε.Ε., τα ευρωπαϊκά μονοπώλια, ο καπιταλισμός είναι ο κοινός εχθρός. Δεν αλλάζουν. Μόνη λύση είναι η ανατροπή τους.

 

Ήδη μεγαλώνουν οι ανησυχίες του πολιτικού τους προσωπικού, όσο διαπιστώνουν ότι οι εκβιασμοί, τα διλήμματα, το ψέμα και ο αποπροσανατολισμός πιάνουν σε όλο και λιγότερους, όπως έδειξαν οι πρόσφατες εκλογές. Όσο διαπιστώνουν, ότι τα δεκανίκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, ιδιαίτερα σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, δε μπορούν να συγκρατήσουν τους αγώνες και τη λαϊκή οργή, δε λειτουργούν ως ασφαλή για το σύστημά τους «αμορτισέρ».

 

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι,

 

 Να κάνουμε τις ανησυχίες τους τρόμο και πανικό. Με οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς, στα ταξικά συνδικάτα και με επιτροπές αγώνα σε κάθε γειτονιά.

 

 Γυρίζοντας την πλάτη στα δεκανίκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλάζοντας τους συσχετισμούς παντού και ιδιαίτερα στα συνδικάτα. Εργοστάσιο το εργοστάσιο, κλάδο τον κλάδο, γειτονιά τη γειτονιά, η εργατική τάξη να ενώσει τις δυνάμεις της σε ενιαίο και συντονισμένο αγώνα απέναντι στα μονοπώλια, την Ε.Ε. και τα κόμματά τους. Να στηριχτεί με εμπιστοσύνη στη δύναμή της. Αυτή είναι η μόνη γραμμή ενότητας και πάλης. Είναι η γραμμή του ΠΑΜΕ. Στηριχτείτε με εμπιστοσύνη στο ΠΑΜΕ.

 

 Γυρίζοντας την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, συνολικά στους υποστηρικτές της Ε.Ε.

 

 Δυναμώνοντας το συντονισμό και την κοινή δράση των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων μικρών και μεσαίων ΕΒΕ, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών, χτίζοντας τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στο κεφάλαιο, μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, μπορούμε να διεκδικήσουμε ουσιαστικές κατακτήσεις. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.

 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ

 

ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΗ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.

 

 

 

 

 

 

Πορεία αντί εκδήλωσης

2010-12-01 15:51:11

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΦΙΛΩΝ

 

ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

« Η ΣΤΟΡΓΗ»

 

Τετάρτη 1-12-2010

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αναπηρία « ΣΤΟΡΓΗ», αποφάσισε τη φετινή 3η Δεκέμβρη- Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία- να μην προβεί στην οργάνωση ή συμμετοχή σε καμία εκδήλωση με θέμα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα θέματα αναπηρίας.

 

 

 

Την ημέρα αυτή θα συμμετάσχουμε μαζί με τη ΠΟΣΓΚΑμεΑ και τους φορείς- μέλη της στο Παναπηρικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα στην Πλατεία Συντάγματος στις 10.00 το πρωί.

 

Τη φετινή 3η Δεκέμβρη τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν τις πιο σκληρές και επώδυνες επιπτώσεις από την οικονομική κρίση. Οι οικογένειες και τα παιδιά μας ΑμεΑ, σε ανάλογες παρελθούσες περιόδους, είμαστε οι πρώτοι που βιώνουμε τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

 

Απόφαση του αναπηρικού κινήματος , την οποία στηρίζει και στην οποία συμμετέχει ενεργά η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, είναι να στείλει το ηχηρότερο μήνυμα προς την οργανωμένη Πολιτεία, κάθε οργανωμένο φορέα της Κοινωνίας και κάθε Έλληνα πολίτη και να διατρανώσει ότι, η φετινή 3η Δεκέμβρη δεν είναι μέρα γιορτής, αλλά ημέρα κοινωνικής διαμαρτυρίας και κοινωνικής διεκδίκησης.

 

 

 

– Η προστασία του δικαιώματος σε μια αξιοπρεπή ζωή είναι υπόθεση όλων μας!

 

– Η 3η Δεκέμβρη δεν είναι γιορτή, είναι καταγγελία και πάλη μαζική!

 

Ευελπιστούμε όλοι ότι θα σας έχουμε αρωγούς στην προσπάθεια μας για τη στήριξη του αναπηρικού κινήματος.

 

Με τιμή

 

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

 

Νικόλαος Κάσσαρης Σοφία Νίκου

 

 

 

 

ΔΙ.ΚΕΨΥ

2010-12-01 15:45:03

 

Πρώιμη Παρέμβαση σε παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (Αυτισμός) ABA & Lovaa’s

 

Το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ (Διεπιστημονική και Ερευνητική Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη Παιδιών και Ενηλίκων) διοργανώνει για 1η χρονιά στη Θεσσαλονίκη, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρώιμη Παρέμβαση σε παιδιά με ΔΑΔ».

 

Η Μετεκπαίδευση, η οποία πραγματοποιείται ήδη για 5η χρονιά στην Αθήνα, θα διεξαχθεί στο κέντρο

 

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ/ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

 

17ης Νοεμβρίου 81, Κωνσταντινοπολίτικα, Θεσσαλονίκη

 

τις παρακάτω ημερομηνίες του Φεβρουαρίου

 

Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή

 

4-5-6/02, 11-12-13/02, 18-19-20/02

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέμβασης στον αυτισμό, είναι ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης το οποίο παρέχει τόσο θεωρητική κατάρτιση όσο και πρακτική εξάσκηση στους εκπαιδευόμενους.

 

Απευθύνεται σε ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, γονείς, αλλά και σε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν θεραπευτικά με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και της νοητικής στέρησης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.dikepsy.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 2830100.

 

****

 

Πληροφορίες σχετικά με το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ

 

Το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ δημιουργήθηκε το 1999 με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας, παιδιών, εφήβων και ενηλίκων μέσα από έγκυρη επιστημονική διάγνωση και εξειδικευμένες υποστηρικτικές θεραπείες. Μια έμπειρη διεπιστημονική ομάδα ειδικών, η οποία στελεχώνεται από Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπευτή, Ψυχίατρο, Παιδοψυχολόγο, Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Ειδικό Παιδαγωγό, συμβάλει στην επιτυχή διεκπεραίωση του στόχου αυτού με την ολοκληρωμένη διάγνωση και θεραπεία.

 

Υπηρεσίες που προσφέρονται στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.

 

• Ψυχοθεραπεία (ατομική, ομαδική)

 

• Λογοθεραπεία

 

• Εργοθεραπεία

 

• Ειδική αγωγή/αγωγή δυσλεξίας

 

• Συμβουλευτική γονέων/ζευγαριών

 

• Ένταξη στο πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης παιδιών με αυτιστική διαταραχή (Lovaa’s)

 

• Επαγγελματικός προσανατολισμός

 

• Μετεκπαιδεύσεις

 

Υπεύθυνη Επικοινωνίας

 

Ελένη Φουρνάρου dikepsy@dikepsy.gr

 

Έφη Βοϊνά dikepsy@dikepsy.gr