Η πίτα του Ηπειρώτη, την Κυριακή 05/02/2012, 10:00 π.μ. στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

pita1

pita1Οι Ηπειρώτες που ανταμώνουν. Οι Ηπειρώτες που αγωνίζονται.
Οι Ηπειρώτες που δημιουργούν με τον ανθό της παράδοσης & της νεολαίας

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία οργάνωση των αποδήμων Ηπειρωτών, με τις 450 και πλέον οργανώσεις που εκπροσωπούν 650.000 και πλέον Ηπειρώτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, μας προσκαλεί στην ετήσια πανηγυρική της εκδήλωση «Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ».
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, στις 10 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα των αποδήμων Ηπειρωτών, η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» φέτος είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Ηπείρου και στα 75 χρόνια από την ίδρυση τις Πανηπειρωτικής.
Με τη συμμετοχή ογδόντα και πλέον χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την χώρα, με τη συμμετοχή 2.500 και πλέον χορευτών, η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» αποτελεί ένα τρίωρο υπερθέαμα που αναδεικνύει την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου.
Οι μουσικές κομπανίες των Φιλιππίδη, Βέρδη, Πλαστήρα, Γκιόκα και Λαλητάδες θα ερμηνεύσουν τραγούδια για την αγάπη και την ξενιτιά, την Ιστορία και τον ίδιο τον τόπο, διανθισμένα με ποίηση Ηπειρωτών ποιητών και στίχους από την απαράμιλλη Ηπειρώτικη λαϊκή ποίηση που ορίζουν τη δομή μιας πραγματικά πρωτότυπης πολιτιστικής εκδήλωσης. Για πρώτη φόρα, στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει η Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων με 12 χορευτικά και δικό της Κρητικό Μουσικό Συγκρότημα.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε όλη την αποδημία με απευθείας δορυφορική κάλυψη από την ΕΡΤ.