Ένα μήνα πίσω πάει η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ

Αφού βούιξε το πανελλήνιο για λάθη και παρατυπίες, χρόνο να διορθώσει τις ατέλειες του νέου φόρου ακινήτων ΕΝΦΙΑ πήρε η κυβέρνηση με την απόφαση της να αναβάλει την πληρωμή της 1ης  δόσης κατά ένα μήνα. Στόχος να διορθωθούν τα λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές. 

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται κατά ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ώστε να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών, υπενθυμίζοντας ότι  αυτή την πρόταση είχε διατυπώσει εδώ και ημέρες  το ΠΑΣΟΚ.
«Υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ. Για να γίνει αυτό, ζήτησα και αποφασίστηκε να μετατεθεί κατά ένα μήνα η πρώτη δόση, ώστε να υπάρχει περιθώριο στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ να κάνουν τις αναγκαίες προσαρμογές και βελτιώσεις, χωρίς να ταλαιπωρείται ο πολίτης, ο φορολογούμενος» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και συμπλήρωσε πως «τώρα που θα καταλαγιάσει σιγά σιγά ο κουρνιαχτός και θα βγούμε από την κρίση, θα κάνουμε όλοι ως κοινωνία, μία αναδρομική αξιολόγηση του κάθε φορολογικού μέτρου, για να δούμε τί ήταν αυτό που απέδωσε αποτελέσματα και ήταν σωστό και εύκολο και απλό και τί προκάλεσε πρόσθετες δυσκολίες»