Κορονοϊός: Οι 11 νομοί της Ελλάδας χωρίς κρούσματα – Διαδραστικός χάρτης

coronavirus

coronavirusΈντεκα είναι πλέον οι νομοί χωρίς κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ κρούσματα δεν υπάρχουν στους νομούς Δράμας, Χαλκιδικής, Γρεβενών, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Aιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Κορινθίας, Χίου και στο Άγιο Όρος.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των 1.735 καταγεγραμμένων κρουσμάτων που ήταν καταγεγραμμένα έως το πρωί της Δευτέρας 6 Απριλίου 2020, υπάρχουν και 544 κρούσματα που έχουν χαρακτηριστεί απροσδιόριστα.

Δεν έχουν δηλαδή καταχωρηθεί επισήμως σε κάποια περιοχή απλά προσμετρήθηκαν με βάση τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας. Το ίδιο ισχύει και για 16 θανάτους.

Τη διασπορά της πανδημίας του κορoνοϊού τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως παρουσιάζει ο διαδραστικός χάρτης που δημιούργησε η εταιρεία iMEdD. Η εφαρμογή της iMEdD για τον κορoνοϊό δείχνει τον χάρτη της Ελλάδας και σημειώνει τα κρούσματα ανά περιοχή.

Στον διαδραστικό χάρτη βρίσκουμε ανά περιφέρεια το σύνολο των κρουσμάτων, τους συνολικούς θανάτους και τον αριθμό των ασθενών που έχουν αναρρώσει. Ειδικά για τη χώρα μας, έως σήμερα έχουν χαθεί 76 άνθρωποι (16 εξ αυτών δεν έχουν καταγραφεί σε κανένα νομό), σε σύνολο 1.735 καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

Τα κρούσματα σε Δράμα, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Άγιο Όρος, Κορινθίας, Χίου θεωρούνται απροσδιόριστα και δεν καταγράφθηκαν γεωγραφικά.

Η εφαρμογή ενημερώνεται διαρκώς με νέα δεδομένα από οργανισμούς και φορείς όπως ο ΠΟΥ και ο ΕΟΔΥ.

Δείτε εδώ τον χάρτη: