ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11 ΠΡΩΙ – 2 ΜΕΣΗΜΕΡΙ

pame_sima

pame_simaΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ,

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11 ΠΡΩΙ – 2 ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Πέμπτη 17 ΜΑΙΟΥ 2012

          Συναδέλφισσες-οι,

          Την ώρα που η εργοδοσία έχει εξαπολύσει μια επίθεση που θα φέρει τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, τους ίδιους τους εργαζόμενους σε ένα σύγχρονο μεσαίωνα, καταργώντας τις Συλλογικές Συμβάσεις,  επιβάλλοντας μισθούς πείνας, την εκ περιτροπής εργασία, που προχωρεί σε απολύσεις εργαζομένων για να τους αντικαταστήσει με νέους εργαζόμενους με αμοιβή 511 ευρώ μεικτά, που έχει κάνει καθεστώς την απλήρωτη εργασία( Σ/Μ ΔΗΜΑΣ,DIA,ΕΑΣ – Εργοτάξια ΑΧΕΡΩΝ & ΛΕΦΑΣ, ΑΛΤΕΡ Α.Ε.) την ίδια ώρα στο σύνολο τους οι μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις στρέφουν την  προσοχή των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων,  στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, είτε ως αναμονή ενός ευρωπαϊκού μεσσία που έρχεται δήθεν, να δώσει λύσεις . είτε γιατί όπως λένε το κέντρο της αντιπαράθεσης είναι εκεί.

          Πρόκειται για επιχείρηση αποπροσανατολισμού, που στόχο έχει τον παροπλισμό της εργατικής τάξης στο κεντρικό πεδίο της αναμέτρησης,  που είναι η ίδια η χώρα οι τόποι κατοικίας και οι χώροι δουλειάς,  μέσα στους οποίους εξελίσσεται η βάρβαρη επίθεση σε εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

          Πρόκειται για την προσπάθεια παροπλισμού του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στο όνομα μιας αντιμνημονιακής κυβέρνησης ή μιας κυβέρνησης που υπόσχεται ότι θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο, αλλά το αποτέλεσμα θα καθοριστεί με το αν και πότε γίνουν αλλαγές στην ΕΕ.  Ζήσε Μάη μου ,να φας τριφύλλι.

          Πρόκειται για πολιτική απατεωνιά και ωμη κοροϊδία γιατί το μνημόνιο και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι προ μνημονίου ήδη εφαρμόζονται.

         Αυτούς τους νόμους αξιοποίησε η εργοδοσία στα ΔΗΜΑΣ, στα εργοτάξια σκυροδέματος ΑΧΕΡΩΝ & ΛΕΦΑΣ για να επιβάλλει την εκ περιτροπής εργασία, αντίστοιχα στην  ΕΑΣ για να επιβάλλει μειώσεις  μισθών και τώρα τους ίδιους νόμους αξιοποιεί η εργοδοσία στα σουπερ- μάρκετ  DIA και προχωρεί σε απολύσεις εργαζομένων, για να απαλλαγεί από εργαζόμενους με δικαιώματα και να τους αντικαταστήσει με νέους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα,  με μισθούς πείνας , την ίδια ώρα μάλιστα που τους έχει απλήρωτους 3-4 μήνες ,χωρίς να τους έχει καταβάλλει ούτε το Δώρο Πάσχα.

         Συναδέλφισσες-οι,

        Ο ταξικός αντίπαλος είναι εδώ! Ο αντίπαλος  είναι εδώ, βεβαίως και στην ΕΕ, αλλά εδώ το παλεύουμε, όποια κυβέρνηση κι αν τον στηρίζει.

        Οι εργαζόμενοι καλούμαστε να δώσουμε σκληρές μάχες για την υπεράσπιση των ΣΣΕ, να απαντήσουμε στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της -γυρνώντας την πλάτη στους συμβιβασμένους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού-  ότι δεν θα δεχτούμε την καρατόμηση της ζωής μας, να βροντοφωνάξουμε ένα περήφανο <<ΟΧΙ>> στην αφαίρεση δικαιωμάτων ,στη μείωση μισθών, στις απολύσεις και την ανεργία, στην εκ περιτροπής εργασία, στο αίσχος των προσλήψεων νέων εργαζομένων  με 511 ευρώ μικτά.

         Να ορθώσουμε τείχος αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή- αντεργατική λαίλαπα.  Αυτός είναι ο δρόμος για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα.

         Σ’ αυτή την κατεύθυνση, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας πήρε απόφαση για 3ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στα σουπερ- μάρκετ  DIA στην Παραμυθιά, σαν μια πρώτη απάντηση στην εργοδοσία για τις απολύσεις και τα δεδουλευμένα  που οφείλει.

         Η γραμματεία ΠΑΜΕ Θες/τίας ,το Εργατικό Κέντρο και τα ταξικά σωματεία στηρίζουμε αυτήν την απόφαση και τον αγώνα των εργαζομένων στα σουπερ- μάρκετ  DIA και καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Νομού, ανεξαρτήτως κλάδου, να συμπαρασταθούν εκφράζοντας την ταξική τους αλληλεγγύη έμπρακτα.

        Μπροστά στη νέα λαίλαπα απαιτείται η μέγιστη δυνατή συγκέντρωση δυνάμεων, η ενότητα των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση, η συσπείρωση γύρω από τα συνδικάτα και τα σωματεία.

Σήμερα, δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή αυταπάτη ότι ο καθένας και η καθεμία θα τα βγάλει πέρα μόνος του.

         Η εργοδοσία είναι αποφασισμένη να συντρίψει κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων στα σουπερ-μάρκετ  DIA

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ

ΣΤΗΝ   ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ   11  ΠΡΩΙ  –  2  ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΠΕΜΠΤΗ   17  ΜΑΙΟΥ 2012

Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά!