ΕΚΘ: Απεργία 11 Μάη

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ – ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ώρα  10 π.μ. στον ΟΤΕ

Συναδέλφισες – συνάδελφοι,

Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης που ο πρωθυπουργός εμφανίζει σαν τον «οδικό χάρτη που θα βγάλει την χώρα από την κρίση και θα φέρει την ανάπτυξη» αποτελεί έναν νέο εφιάλτη για τον εργαζόμενο λαό και σηματοδοτεί την κλιμάκωση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής.

Τα νέα μέτρα που θα καταθέσει η κυβέρνηση στην βουλή μάσα στον Μάη και αναμένεται να ψηφιστούν αρχές Ιούνη, στόχο έχουν το παραπέρα φτήνεμα της εργατικής δύναμης και το άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας της μεγαλοεργοδοσίας.

Στα νέα μέτρα συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • Δραστικές μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, μέσω του ενιαίου μισθολογίου και περικοπή κλαδικών επιδομάτων.
  • Κατάργηση σε ότι έχει απομείνει από τον λεγόμενο 13ο και 14ο  μισθό για τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
  • Μειώσεις των επικουρικών συντάξεων.
  • Νέους έμμεσους φόρους και μετάταξη του χαμηλού συντελεστή του ΦΠΑ από 13% στον υψηλό 23% σε ότι αφορά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση πλήθους κοινωνικών επιδομάτων και όποιων φοροαπαλλαγών ίσχυαν ως τώρα για μικρά εισοδήματα.
  • Δραματικές περικοπές στους τομείς της Υγείας, της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης, της Πρόνοιας και της παιδείας.
  • Κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και μαζικές απολύσεις συμβασιούχων υπαλλήλων.
  • Παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, επιβολή της μερικής απασχόλησης (μισή δουλειά μισή ζωή).
  • Κατάργηση σειράς ειδικοτήτων στα Β.Α.Ε. με στόχο να εξαιρεθούν  από αυτά 250.000 εργαζόμενοι.
  • Ιδιωτικοποιήσεις των πρώην ΔΕΚΟ και άλλων κερδοφόρων επιχειρήσεων του δημοσίου και ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και φυσικού πλούτου σε ξένους και ντόπιους επιχειρηματίες.

Όλα στην υπηρεσία των συμφερόντων του κεφαλαίου, για την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Συναδέλφισες – συνάδελφοι,

Τα νέα μέτρα προωθούνται τη στιγμή που στις πλάτες μας συσσωρεύονται κάθε μέρα οι συνέπειες από τις αντεργατικές πολιτικές των προηγούμενων χρόνων.

Οι εργαζόμενοι πληρώνουμε την καπιταλιστική κρίση με την αύξηση της ανεργίας, που τον περασμένο Γενάρη έφτασε στο 15% του  εργατικού δυναμικού, με την υποαπασχόληση και την απλήρωτη εργασία, τις διαθεσιμότητες και την εκ περιτροπής εργασία, που έχουν γίνει πλέον καθεστώς στις περισσότερες επιχειρήσεις και στον νομό μας.

Η εργατική τάξη πληρώνει ακριβά και θα συνεχίσει να πληρώνει την αντεργατική πολιτική.

Η ύπουλη προπαγάνδα  της κυβέρνησης και όλων αυτών που στηρίζουν την αντιλαϊκή – αντεργατική επέλαση, πως σήμερα ο κόσμος ζορίζεται, αλλά όταν έρθει η ανάκαμψη, η ζωή των εργαζομένων θα καλυτερέψει…… είναι άλλη μια ΑΠΑΤΗ.

Η πραγματικότητα δείχνει ακριβώς το αντίθετο.

Με κρίση, η χωρίς  κρίση, οι εργαζόμενοι θα είμαστε πάντα οι από κάτω όσο θα διαιωνίζεται αυτό το βάρβαρο, σάπιο, απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής.

Η ανάκαμψη, αν και όταν επέλθει, θα γίνει πάλι προς όφελος της πλουτοκρατίας και στο έδαφος μιάς πρωτόγνωρης πτώσης του βιοτικού επιπέδου του εργαζόμενου λαού.

Δεν ταιριάζει στους εργάτες και εργάτριες να τρέφουμε αυταπάτες, να κυνηγάμε χίμαιρες. Τέρμα πιά στην κοροϊδία, ο αγώνας και η οργάνωση της πάλης μας είναι μονόδρομος. Μόνο αυτήν την επιλογή έχουμε. Να απαντήσουμε σήμερα στην αντεργατική πρόκληση. Γιατί διαφορετικά το κόστος θα είναι ακόμα μεγαλύτερο και διαχρονικό.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παραδοθεί η νέα γενιά, τα παιδιά μας, ανυπεράσπιστα, χωρίς δικαιώματα, στις μυλόπετρες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ ΜΑΖΙΚΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

 

Η ΔΙΟIΚΗΣΗ