ΨΗΦΙΣΜΑ του Δ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ της 12/06/2013

Το  Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του της 12/06/2013 αφού συζήτησε εκτός ημερησίας διατάξεως το θέμα του αιφνιδιαστικού κλεισίματος που επέβαλλε η Ελληνική Κυβέρνηση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση καταθέτει το παρακάτω ψήφισμα:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

12/06/2013

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας εκφράζει την  αντίθεσή του στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο που επέβαλλε η Ελληνική Κυβέρνηση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η απόφαση για την όποια μεταβολή στο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ και τον εξορθολογισμό της είναι κοινώς αποδεκτή, θα πρέπει ωστόσο να αποτελέσει αντικείμενο δημοκρατικών διαδικασιών που σέβονται το Σύνταγμα αλλά και το κοινό αίσθημα.

 Η ΕΡΤ με τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, το αρχείο, τα μουσικά σύνολα, το περιοδικό, το διαδικτυακό πόρταλ, την ψηφιακή πλατφόρμα κλπ. έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως το προπύργιο της αντικειμενικής ενημέρωσης και αποτελεί όαση τέχνης και πολιτισμού.

Η ανάγκη ύπαρξης της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης δεν καθορίζεται από ποσοστά τηλεθέασης και διαφημιστικής δαπάνης. Η προσφορά της σε παραμεθόριες περιοχές και φυσικά στον απόδημο Ελληνισμό δεν εκτιμάται με κριτήρια αγοράς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας εκφράζει τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους και ζητά την έναρξη διαλόγου με τα κόμματα, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και κάθε φορέα που σχετίζεται με τα αγαθά της ενημέρωσης και του πολιτισμού ώστε η δημόσια ραδιοτηλεόραση να συνεχίσει το έργο της σε πιο στέρεες βάσεις.

                              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

                         ΣΑΜΙΟΥ Γ. ΜΑΡΙΑ