Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Δευτέρα 13 Απριλίου)

coronavirus

coronavirusΗ εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Δευτέρα 13  Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων που δίνει στη δημοσιότητα η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, έχει ως εξής:

Α. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

  1.  Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό.

·       Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση .

  1. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι  σταθερή.
  2. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται  τρία  διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.

·       Το πρώτο είναι το θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με την υγεία του ασθενή να είναι βελτιωμένη.   

·       Το δεύτερο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα .Η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει σταθερή βελτίωση .

·       Το τρίτο περιστατικό που αφορά νεαρό άντρα από τα Ιωάννινα, του οποίου η κατάσταση της υγείας είναι βελτιωμένη και είναι  ασυμπτωματικός.

  1. Οι διαπιστωμένες επαφές του νέου θετικού περιστατικού, που προέκυψαν από την άμεση ιχνηλάτηση βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται από την αρμόδια Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας.
  2. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έξι (6) νέα δείγματα τα οποία αφορούσαν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου και ήταν αρνητικά.

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

·       Σήμερα  στάλθηκαν δώδεκα νέα δείγματα για εξέταση.

·       Από το σύνολο των εκατόν σαράντα ένα (141)  δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα δώδεκα ανωτέρω.  Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

·       Σήμερα  στάλθηκαν δώδεκα νέα δείγματα τα οποία ελήφθησαν τις δύο προηγούμενες ημέρες και αναμένονται αποτελέσματα.

·       Τα  τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου.  Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

·       Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους , που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

·       Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριακόσια εβδομήντα πέντε (375) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δώδεκα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Δ.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

·       Τέσσερα  αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.

·        Στο Νοσοκομείο δεν νοσηλεύονται σήμερα πιθανά περιστατικά SARS-COV-2.

·        Ελήφθησαν τέσσερα   νέα δείγματα πιθανών περιστατικών, τα οποία βρίσκονται σε κατ΄ οίκον απομόνωση  και αναμένονται ισάριθμα αποτελέσματα.

·       Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, που νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται  από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται . Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

·       Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020 και το ένα που έλαβε εξιτήριο  χθες Κυριακή.

     Ε.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

·       Σήμερα δεν απαιτήθηκε η λήψη νέου δείγματος.

·       Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριάντα τρία  (33) δείγματα και ήταν όλα αρνητικά .

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται σαράντα ένα  άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους .