Επαναπατρισμός για 148 Ευρωπαίους – Μόνο 19 αναχώρησαν από το Δρέπανο

drepano

drepanoΤο δρόμο της επιστροφής για τις χώρες διαμονής τους πήραν τη Μ. Πέμπτη σχεδόν 150 πολίτες της Ευρώπης που είχαν «παγιδευτεί» σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, αναχώρησαν από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας με το πλοίο «ΖΕΥΣ PALACE», 96 Ευρωπαίοι τουρίστες που είχαν «εγκλωβιστεί» σε διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας εξαιτίας των μέτρων που έχει λάβει η χώρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι διπλωματικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και έτσι παίρνουν το δρόμο της επιστροφής στις πατρίδες τους.

Όπως αναφέρει η Δημόσια Τηλεόραση, πρόκειται για 33 Γάλλους -μεταξύ των οποίων και 13 που έμεναν στο κάμπινγκ του Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα-, 39 Γερμανούς, έξι Ολλανδούς, έξι Ιταλούς, πέντε Σουηδούς, τέσσερις Ισπανούς, δύο Βέλγους και ενός υπηκόου της Βρετανίας.

Το ίδιο πλοίο μεταφέρει από το λιμάνι της Πάτρας 52 Ευρωπαίους που παρέμεναν σε διάφορες περιοχές της Νότιας Ελλάδας.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι το γεγονός μάλιστα πως στο κάμπινγκ του Δρεπάνου θα παραμείνουν, από επιλογή τους πλέον, 25 αλλοδαποί που δεν θέλησαν να επαναπατριστούν! Από το κάμπινγκ αναχώρησαν 19 από τους 44 που φιλοξενούνταν τις τελευταίες μέρες εκεί.