15 αλλοδαποί εγκαταλείφθηκαν από σκάφος στα παράλια της Πρέβεζας

LIMENIKO 1Άλλη μία ανθρώπινη τραγωδία εξελίσσεται στα Ηπειρωτικά παράλια. Ένα δουλεμπορικό το οποίο είχε παραλάβει λαθρομετανάστες από τον Μύτικα Πρεβεζας για να τους μεταφέρει στην Ιταλία, υπέστη βλάβη με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί να τους αποβιβάσει στο Μονολίθι.

Νωρίς το πρωί και ύστερα από την αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με κατάπλου ταχύπλοου σκάφους στο αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα Πρέβεζας και αποβίβαση άγνωστου αριθμού λαθρομεταναστών εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, σε συνεργασία με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σε χερσαίο χώρο εντός του δάσους Μονολιθίου δεκαπέντε αλλοδαποί στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων.

Οι αλλοδαποί είχαν επιβιβαστεί στο Τ/Χ σκάφος το οποίο είχε αποπλεύσει από τη θαλάσσια περιοχή του Μύτικα Πρέβεζας με προορισμό την Ιταλία αλλά λόγω βλάβης στο σύστημα διακυβέρνησής του, επέστρεψε στο αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα και οι μεταφερόμενοι αποβιβάσθηκαν.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο διενεργούμενης προανάκρισης οι δεκαπέντε παράνομοι αλλοδαποί καθώς και τρείς (03) ημεδαποί – δύο άντρες και μία γυναίκα – για παράβαση του Ν. 3386/05 (περί αλλοδαπών).

Το Λιμεναρχείο προέβη σε κατάσχεση του Τ/Χ σκάφους καθώς και του Ι.Χ.Ε οχήματος ιδιοκτησίας ενός εκ των ημεδαπών συλληφθέντων.