Γιάννενα:Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου ο 6ος Γύρος Λίμνης

O Αθλητικός Όμιλος «Ποσειδών Ιωαννίνων» σε συνεργασία με το περιοδικό RUNNER και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και τοπικών φορέων της πόλης διοργανώνει για έκτη συνεχόμενη χρονιά τον «Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων» και τους παράλληλους αγώνες Δρόμου 5 χλμ., δυναμικού βαδίσματος 30 χλμ. και τον «Παραλίμνιο Δρόμο» για τα παιδιά, καθώς και τη διαδρομή «Μαμά – Καρότσι».

Στόχος η ανάδειξη και προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας, καθώς και η ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού.
Ο 6ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου με αφετηρία στις 9 το πρωί από την Πλατεία Μαβίλη, όπου θα γίνει και ο τερματισμός. Οι δρομείς θα διανύσουν 30 χλμ, παραλίμνιας επίπεδης ασφάλτινης διαδρομής.
Ο αγώνας δυναμικού βαδίσματος θα γίνει επίσης την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Μαβίλη. Η διαδρομή είναι η ίδια με τον αγώνα δρόμου εκτός από μία μικρή αλλαγή στην αρχή της διαδρομής, για λόγους ασφάλειας (αυτοκίνητα) των βαδιστών. Σε όλους τους βαδιστές θα δοθούν μετάλλιο, δίπλωμα και μπλουζάκι του αγώνα.
Λίγο πριν από την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα των 30 χλμ, θα δοθεί στις 9.15 το πρωί η εκκίνηση του αγώνα δρόμου 5 χλμ., επίσης με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Μαβίλη. Οι δρομείς θα διανύσουν τη διαδρομή: Καραμανλή – Εθνικής Αντίστασης – Γαριβάλδη – Ακτή Μιαούλη – Επιστροφή στο ύψος του Du Lac → Πάρκο Κάτσαρη (πεζόδρομος) Διονυσίου Φιλοσόφου.
To Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ο Παραλίμνιος Δρόμος Δημοτικός – Γυμνασίων. Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα θα είναι το Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων (παλιά Σφαγεία) και δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού, καθώς και όλων των τάξεων του Γυμνασίου. Απαραίτητη η υπεύθυνη δήλωση του γονέα για την συμμετοχή τους στον αγώνα.
Τέλος, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ο Παραλίμνιος Δρόμος «Μαμά – καρότσι». 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι μαμάδες με το καρότσι και τα παιδία τους. Αφετηρία – τερματισμός: Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων (παλιά Σφαγεία). 

Δηλώσεις συμμετοχής 
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να έχει γίνει και η καταβολή του κόστους συμμετοχής που είναι 15 ευρώ για τον 6ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων 30 χλμ. και για το Δυναμικό βάδισμα 30 χλμ., 10 ευρώ για τον δρόμο των 5 χλμ., ενώ για τον δρόμο των μαμάδων με καρότσι και τον αγώνα των παιδιών η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληρωμές από 6 έως και 12 Σεπτεμβρίου το κόστος για τον 6ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων 30 χλμ. και για το Δυναμικό βάδισμα 30 χλμ. είναι 20 ευρώ, και για τον δρόμο των 5 χλμ. 15 ευρώ.