16 θέσεις γιατρών για το Νοσοκομείο Φιλιατών και το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας

nosfi

nosfiΥπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη, η έγκριση για την προκήρυξη από τα νοσοκομεία, συνολικά 768 θέσεων ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ. Μεταξύ αυτών προβλέπεται και η προκήρυξη 16 θέσεων Ιατρών για να στελεχώσουν το Νοσοκομείο Φιλιατών και το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.

Στην προκήρυξη περιλαμβάνονται 5 θέσεις για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα: Παθολογίας, Χειρουργικής, Καρδιολογίας, Αναισθησιολογίας και Ορθοπεδικής. Ταυτόχρονα το Νοσοκομείο Φιλιατών θα στελεχωθεί με 3 νεφρολόγους, και από έναν επιπλέον 1 γιατρό στις ειδικότητες: παθολογικής ανατομικής, ιατρικής βιοπαθολογίας,  ακτινοδιαγνωστικής, Χειρουργικής, Καρδιολογίας, Αναισθησιολογίας και Ορθοπεδικής.

Σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο βουλευτής Μάριος Κάτσης σημειώνει:

«Καταλαβαίνει ο καθένας πια, πόσο σημαντικό γεγονός ήταν η έγκριση του νέου οργανισμού του Νοσοκομείου τον περασμένο Νοέμβρη, με αυξημένο μάλιστα προϋπολογισμό κατά 800.000€ που περιλαμβάνει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας.

Ο σχεδιασμός προχωράει με κατακόρυφη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του χάρτη υγείας του Νομού και οδεύει σταδιακά και μεθοδικά στην πλήρη ανάπτυξή του.

Η αντίστροφη του σχεδίου υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας από την προηγούμενη κυβέρνηση παίρνει σάρκα και οστά.

Η σημερινή κυβέρνηση αφού κατάφερε να ισορροπήσει ένα υπό κατάρρευση ΕΣΥ, πλέον έχει περάσει στη φάση της ανάπτυξης με νέο προσωπικό, νέο εξοπλισμό και νέες υποδομές.

Όλα αυτά επειδή υπηρετούμε ένα διαφορετικό πολιτικό σχέδιο, που για να εφαρμοστεί, έπρεπε πρώτα να σταματήσει το πάρτι του μαύρου χρήματος και των πιράνχας στο χώρο της Υγείας που απομυζούσαν πολύτιμους πόρους από το δημόσιο σύστημα».