17η γιορτή της τσιπούρας στην Σαγιάδα

Share Button

«Βούλιαξε» από κόσμο την Κυριακή το βράδυ η Σαγιάδα για την 17η Γιορτή Τσιπούρας που διοργανώνουν κάθε χρόνο ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και ο Δήμος Φιλιατών.

Περισσότερες από 5000 τσιπούρες διανέμονται δωρεάν, όχι μόνο στους παρευρισκόμενους, αλλά και σε ορφανοτροφεία, κοινωνικά παντοπωλεία, γηροκομεία και άλλες κοινωνικές δομές της Ηπείρου, ενώ τσιπούρες για τους κατοίκους φτάνουν και στο πιο… “απομακρυσμένο” χωριό της Θεσπρωτίας, το Μαλούνι!

με αυτόν τον τρόπο ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών γιορτάζει μαζί με την τοπική κοινωνία κάθε χρόνο τη “Μεταμόρφωση του Σωτήρος”, μέρα που παραδοσιακά καταναλώνεται ψάρι.

Με τσιπούρα ψητή και άφθονο κρασί ο χορός και το τραγούδι κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το παρόν έδωσαν οι βουλευτές του Νομού Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ ΑΕ Ανδρέας Νταής, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βασίλης Μιχελάκης, ο Υποδιοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Συνταγματάρχης Μπολομύτης Δημήτρης ως εκπρόσωπος του κ. Α/ΓΕΣ, ο απερχόμενος διοικητής του 628 Τ.Π. Φιλιατών Αντισυνταγματάρχης Πεζικού Βασίλης Κολιός, ο νέος διοικητής του 628 Τ.Π. Φιλιατών Αντισυνταγματάρχης Πεζικού Καράτζιος Χρήστος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Πλοίαρχος Αντώνης Μάζης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας Ηλίας Ντόντης,  οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Ξεχωριστό χρώμα έδωσε η παρουσία της γνωστής ηθοποιού Βάνας Μπάρμπα η οποία κατάγεται από το Ασπροκκλήσι.

πηγή φωτό: Θεσπρωτικός Παλμός