Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου έρχεται το σήμα της Digea στα Ιωάννινα και τη Θεσπρωτία

Ένας μήνας και κάτι απομένουν για τη μετατροπή του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό στα Ιωάννινα και τη Θεσπρωτία. Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, η Digea θα κάνει πράξη τη μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα τηλεόρασης.
Να υπενθυμίσουμε ότι η αλλαγή θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου αργά το βράδυ και αναμένεται να ολοκληρωθεί και επίσημα την Παρασκευή 17 Οκτώβρη.
Υπενθυμίζουμε, πως η DIGEA, είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR και έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τους καθώς και όποιων άλλων σταθμών επιλέξουν τις υπηρεσίες της. Έτσι λοιπόν οι τηλεθεατές θα πρέπει να προχωρήσουν σε επανασυντονισμό των τηλεοράσεων ή των αποκωδικοποιητών τους.Βέβαια, θα πρέπει να διαθέτουν τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή που να υποστηρίζει την

τεχνολογία MPEG-4.
Αν η τηλεόραση έχει αγοραστεί μετά το 2010 πιθανότατα διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή. Αν η τηλεόραση είναι παλαιάς τεχνολογίας, «κουτί», μπορεί να αναβαθμιστεί μ’ ένα αποκωδικοποιητή Standard Definition.Αν ο τηλεθεατής διαθέτει πιο σύγχρονης τεχνολογίας τηλεόραση, αλλά δεν έχει δέκτη MPEG4 ενσωματωμένο, μπορεί να επιλέξει από το εμπόριο τον αποκωδικοποιητή που καλύπτει τις ανάγκες του.