Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 19/10

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΩΡΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑΣ – Δ.Ν.Τ.

 

Συναδέλφισες – οι

  • Η αντεργατική  –  αντιλαϊκή επιδρομή δεν έχει τέλος.
  • Όλοι στους δρόμους, να ματαιώσουμε το εφιαλτικό μέλλον που μας ετοιμάζουν.
  • Ολοι στην απεργία στις 19 Οκτώβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην  Πλατεία Δημαρχείου στις 10 το πρωί.
  • Η εργατική τάξη έχει χρέος και καθήκον να βάλει τέλος στις θυσίες των δικαιωμάτων της.
  • Οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς και κατοικίας, σε κάθε κλάδο.
  •  Το εργατικό λαϊκό κίνημα μπορεί να τους σταματήσει, μόνο αν περάσει στην αντεπίθεση.

 

Συναδέλφισες – οι

Κυβέρνηση, Τρόϊκα με την συμβολή της Ν.Δ., του ΛΑΟΣ, της κ. Μπακογιάννη, οξύνουν την επίθεση σε όλους τους τομείς και τις πτυχές της ζωής μας.

Με την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου, προχωρούν σε απολύσεις στο δημόσιο, σε τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων με το νέο μισθολόγιο. Από τις μαζικές απολύσεις, την δραστική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, οι συνέπειες θα είναι τραγικές για ολόκληρη την εργατική τάξη συνολικά για τα εργατικά λαϊκά στρώματα.

Η κατάσταση στον τομέα της υγείας θα γίνει επικίνδυνη, οι μηχανισμοί πρόληψης – πρόνοιας θα αποδομηθούν πλήρως, παιδικοί σταθμοί θα κλείσουν, ήδη ο βρεφονηπιακός Παραποτάμου έκλεισε, αλλά και όσοι παραμένουν ακόμα ανοιχτοί υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής.

Τα σχολεία επίσης υπολειτουργούν χωρίς βιβλία, χωρίς δασκάλους, χωρίς επαρκείς αίθουσες διδασκαλίας, στο Καστρί θα στοιβάξουν τα παιδιά σε κοντέϊνερς, κρίσιμοι τομείς για την προστασία της ζωής μας και του περιβάλλοντος θα σβήσουν η θα παραδοθούν στους επιχειρηματίες.

Με το πολυνομοσχέδιο, κόβονται επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, καρατομούνται οι κλαδικές συμβάσεις, στο στόχαστρο τους έχουν βάλει και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, το τελευταίο οχυρό των εργατικών δικαιωμάτων, την τελευταία γραμμή άμυνας που διαθέτουμε οι εργαζόμενοι, προωθούνται η εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο – σφαγή στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης ομοβροντία από νέους φόρους και χαράτσια και την εξαφάνιση ουσιαστικά του αφορολόγητου ορίου για μας τους εργατοϋπαλλήλους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες.

Την ίδια στιγμή αυτοί που μας εκμεταλλεύονται, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες που έχουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε τράπεζες του εξωτερικού, φοροαπαλάσσονται και επιδοτούνται.

Συναδέλφισες – οι

Οι διαχωρισμοί που επιχειρούν να διαμορφώσουν η κυβέρνηση, η Ν.Δ., ο Καρατζαφέρης σε εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, σε παλιούς και νέους, αορίστου χρόνου και μόνιμους, σε Έλληνες και μετανάστες, είναι επικίνδυνοι για την ενότητα της εργατικής τάξης και τον αγώνα που από κοινού πρέπει να δώσουμε οι εργαζόμενοι και δεν πρέπει να περάσουν.

Κανένας κλάδος, καμία κατηγορία εργαζομένων δεν μπορεί να εμποδίσει, δεν μπορεί να αποκρούσει την χιονοστιβάδα που έρχεται καταπάνω μας , μόνη της.

Γιατί απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους βρίσκονται ακριβώς τα ίδια συμφέροντα και ο ίδιος αντίπαλος. Τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, η Ε.Ε. και τα πολιτικά κόμματα και πρόσωπα που τους υπηρετούν.

Τώρα χρειάζεται Πανεργατικό Παλλαϊκό Μέτωπο παρεμπόδισης των βάρβαρων μέτρων, διεκδίκησης σταθερής και μόνιμης εργασίας για όλους σε σύγχρονα δικαιώματα. Εχουμε την δύναμη, με τον οργανωμένο αγώνα να τους σταματήσουμε

Εργατοϋπαλληλική λαϊκή συμμαχία αντεπίθεσης, για την ανατροπή της  πολιτικής που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, αποδέσμευσης από την Ε.Ε. και διαγραφή του χρέους.

Τώρα ήρθε η ώρα, το κεφάλαιο, οι πλουτοκράτες και οι πολιτικοί τους υπηρέτες να πάρουν την απάντηση που τους πρέπει.

Πρέπει να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Γιατί εμείς είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου. Γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.

Η γενική απεργία στις 19 Οκτώβρη είναι συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα μας ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, τα χαράτσια και την φοροληστεία που γίνεται σε βάρος μας και ταυτόχρονα μια εφ΄ όλης της ύλης αναμέτρηση με την πολιτική που τα επιβάλει.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Ώρα 10 π.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου

Η Διοίκηση του ΕΚΘ