Απλήρωτοι 2 μήνες οι παραγωγοί από τη ΔΩΔΩΝΗ

dodoni_den_poleitai

dodoni_den_poleitai“Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της   ΔΩΔΩΝΗΣ για τις απειλές και εκβιασμούς εις βάρος παραγωγών που οργανωμένα αντιδρούν για το απλήρωτο γάλα δυο μηνών και διεκδικούν την εξόφληση τους. Εν όψει της προγραμματισμένης  αυριανής κινητοποίησης στην γαλακτοβιομηχανία  που διοργανώνει ο Αγροτικός Σύλλογος στα Γιάννενα απαιτώντας να πληρωθούν οι παραγωγοί για το γάλα δυο μηνών που έχουν αποδώσει η εταιρία προσπαθεί να τρομοκρατήσει  πρωτοπόρους  κτηνοτρόφους που μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης. Με τον πλέον ωμό και κυνικό τρόπο ζήτησε “οι παραγωγοί να μην συνδικαλίζονται”.

Η ΔΩΔΩΝΗ  καταφεύγει στις  άθλιες και τρομοκρατικές αυτές  πρακτικές γιατί  φοβάται την οργανωμένη αντίδραση, ανησυχεί για την  συλλογική διεκδίκηση, τον αγωνιστικό προσανατολισμό των  φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων απέναντι στην απλήρωτη δουλειά και όχι μόνο.

Ξεκαθαρίζουμε  ότι οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν θα περάσουν. Ο  Αγροτικός Σύλλογος και η φτωχή μικρομεσαία αγροτιά που οργανώνεται σε αυτόν δεν πτοούνται, ούτε τρομοκρατούνται. Δεν πρόκειται να  κάνουν βήμα πίσω. Θα υπερασπιστούν  με  κάθε μέσο και τρόπο τα δικαιώματα τους. 

Καλούμε όλους  τους εργαζόμενους από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς που βιώνουν και αυτοί την απλήρωτη δουλειά, τις μειώσεις μισθών,  την εργοδοτική τρομοκρατία, να εκφράσουν την αμέριστη  και στήριξη και αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των απλήρωτων παραγωγών. Να συμμετέχουν  μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση στις 11 το πρωί μπροστά από την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ για να ενισχυθεί η κοινή δράση  των εργατών και της φτωχής μικρομεσαίας αγροτιάς απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την αντεργατική- αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζουν με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ “