Με… 2 περνάς μόνο Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στην Ηγουμενίτσα!

TEI HGOYMEN

Τα φώτα της δημοσιότητας τις ημέρες αυτές έπεσαν πάνω στους αριστούχους. Σε κείνους που πέτυχαν τις πρωτιές στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, αγγίζοντας το άριστα…

Όμως το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει και τα παράλογά του!

Έτσι καταγράφονται περιπτώσεις όπου μαθητές πέτυχαν την είσοδο σε πανεπιστημιακά τμήματα και τμήματα των ΤΕΙ δίνοντας σχεδόν λευκή κόλλα!

Το κατώφλι εισαγωγής των υποψηφίων που μετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις διαμορφώθηκε στο 2,17 για τα ΤΕΙ (στο Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας) και στο 3,37 για τα πανεπιστήμια (στην Ιταλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης).

Από τα παράδοξα που συμβαίνουν με τις πανελλαδικές και δε μένουν ασχολίαστα ούτε από τις αθλητικές ιστοσελίδες! Ιδού πως συχέτισε το e-soccer.gr τη βάση του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας με τον Παναθηναϊκό:

Με… 2,(-)2 περνάς μόνο Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στην Ηγουμενίτσα

Με… 2,(-)2 περνάς μόνο Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στην Ηγουμενίτσα Η Τετάρτη ήταν ημέρα χαράς, ενθουσιασμού, δικαίωσης αλλά και λύπης, απογοήτευσης, πείσματος για δεκάδες χιλιάδες μαθητές. Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ (ναι, υπάρχουν ακόμα) στη χώρα μας.

Μία ημέρα μετά, ο Παναθηναϊκός περίμενε να μάθει πού περνάει…

Με πολύ χαμηλό βαθμό στο πρώτο ματς, όλοι στο Τριφύλλι ήθελαν ουσιαστικά να κατρακυλήσουν -πόσο άλλο;- οι βάσεις για να μπορέσουν να εισαχθούν και φέτος στο… ΤΕΙ Ευρωπαϊκών Διοργανώσεων και Οικονομικής Ανάσας.

Στην περίπτωση των μαθητών, ακόμα και με βαθμό 2,17 περνάει στο τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στην Ηγουμενίτσα. Λευκή κόλλα παρέδιδε, έγραφε σωστά το ονοματεπώνυμό του, την ημερομηνία και περνούσε.

Ο Παναθηναϊκός, δυστυχώς για τους οπαδούς του, ούτε αυτό δεν μπορεί πλέον να κάνει σωστά. Να γράψει το όνομά του. Ο λόγος; Το Panathinaikos πλέον έχει γίνει Παναθηναϊκάκι, η χαρά του αντίπαλου, «φέρτε μου τον ΠΑΟ γα να προκριθώ». Ο μαθητής Γιάννης Αναστασίου πιάστηκε –ξανά- αδιάβαστος. Και χαμηλό βαθμό πήρε τελικά, και με τις βάσεις σε θερμοκρασίες… Νευροκοπίου, δεν κατάφερε να κάνει το αυτονόητο. Να παραιτηθεί, μετά…