Μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηγουμενίτσας για τη νέα χρονιά 2013

laiki

laikiΤο 2012 ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Βιώσαμε την πιο βάρβαρη επίθεση των συνασπισμένων δυνάμεων του κεφαλαίου και των πολιτικών τους εκπροσώπων στη χώρα μας και στην Ευρώπη.

Στα δύο χρόνια, περίπου, από την εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου της διοικητικής μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη»» επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις ότι αποτελεί βασικό εργαλείο για την προώθηση και εφαρμογή της  αντιλαϊκής πολιτικής στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση. Ουσιαστικά έρχεται να συνδράμει το κεφάλαιο στην επίθεση που κλιμακώνει σε βάρος του λαού

α) διευκολύνοντας, επεκτείνοντας και ενισχύοντας την επιχειρηματική δράση,

β) διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις ,

γ) περικόπτοντας δραστικά την κρατική χρηματοδότηση στις Περιφέρειες και τους  Δήμους στο όνομα της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

                                                                               

    Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες του δήμου της Ηγουμενίτσας, απορρίψτε  τον δρόμο της υποταγής και αποδοχής των ολοένα και πιο βαριών θυσιών, για να διατηρηθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων .

     Μονόδρομος  είναι  η αντίσταση σε αυτά τα μέτρα, η παρεμπόδιση και η καθυστέρησή τους και ταυτόχρονα η συγκέντρωση και η προετοιμασία των δυνάμεών μας για να ξεμπερδέψουμε όχι μόνο με τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και με αυτούς που τα επιβάλλουν, σε εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο.

     Η μόνη διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην γραμμή κατάργησης των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ, με εργατική , λαϊκή εξουσία, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για να αξιοποιηθούν  σχεδιασμένα οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας, να ικανοποιηθούν οι  λαϊκές ανάγκες.  

Η  Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας εύχεται σε όλους και σε όλες υγεία και καλή αγωνιστική χρονιά.