Θεσπρωτία: Την Παρασκευή η Πανευρωπαϊκή γιορτή πουλιών 2015

Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών και σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, σας προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα :
«Προστασία των μεταναστευτικών πουλιών», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 09:30πμ στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας.
Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα ετησίως στις αρχές Οκτωβρίου, σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία Birdlife International. Στόχος της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών είναι η προώθηση της ευαισθητοποίησης για το αξιοθαύμαστο ταξίδι της μετανάστευσης αλλά και των αναγκών των μεταναστευτικών πουλιών στους τόπους αναπαραγωγής, τα μεταναστευτικά περάσματα και οι περιοχές διαχείμασής τους στη Μεσόγειο και την Αφρική.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
· εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών με τα κιάλια και τηλεσκόπια του φορέα
· περιβαλλοντικά παιχνίδια γνώσεων
· επιδαπέδιο περιβαλλοντικό παιχνίδι με θέμα τη μεταναστευτική διαδρομή του νυχτοκόρακα
· ζωγραφική
· χειροτεχνίες και άλλες δραστηριότητες
που θα προσφέρουν στους μικρούς φίλους την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα και να γνωρίσουν τα πουλιά του τόπου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση της γιορτής, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Πληροφόρησης, του Φορέα Διαχείρισης, τηλ. 2665021319.

Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη.