Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Δήμου Σουλίου για τα έτη 2016-2017

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σουλίου πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαϊου 2018,ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 ,η Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δ. Σ  με μοναδικό θέμα  : «Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Δήμου Σουλίου για τα έτη 2016-2017»

 

Η Εισήγηση της Δημάρχου Σουλίου:

Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την παρουσία σας στην σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, στον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής μας αρχής για τα έτη 2016-2017, σύμφωνα με την υπ αριθμ. 50/26-3-2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κληθήκατε εδώ για να παραστείτε στην όλη διαδικασία και να θεωρήσω δεδομένο ότι μετά το τέλος αυτής θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα από όλους μας για το σήμερα και το αύριο του Δήμου μας.

Η σημερινή ενημέρωση – συζήτηση χωρίζεται σε τρεις ενότητες. Η πρώτη περιλαμβάνει την εισήγηση έκθεση των πεπραγμένων. Η δεύτερη έχει να κάνει με τις τοποθετήσεις – παρατηρήσεις και προτάσεις σας και η τρίτη είναι οι τυχόν απαντήσεις και περαιτέρω διευκρινίσεις σε ζητήματα που προέκυψαν από τη συζήτηση.

Κλείνοντας  το 2016-2017 ξεπερνάμε το μισό της θητείας της δημοτικής αρχής .Για κάποιον  ή για κάποιους  που έδωσαν και δίνουν το σύνολο της ενέργειας και του χρόνου τους  για θέματα  του Δήμου φαντάζει δύσκολο  να συνειδητοποιήσει πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος .Πολλή προσπάθεια,  πολλή δουλειά ,πολλά σχέδια, πολλά θέλω  ,συγκρούσεις  και εντάσεις. Περίοδοι δημιουργίας ,εκρήξεις ιδεών και εύρεση λύσεων για το επιθυμητό αλλά και περίοδοι με προβληματισμό , σιωπή, αγωνία, στεναχώρια .Η κοινή συνισταμένη όμως της αγάπης για τον τόπο μας έδινε δύναμη και ο αγώνας συνεχιζόταν και συνεχίζεται.

Κάνοντας πράξη τις βασικές μας αρχές : εργατικότητα, εντιμότητα, διαφάνεια ,διεκδίκηση, ανθρωπιά με το προσωπικό μας ,παράδειγμα στη Διοίκηση, δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη του.

Σε αυτή την πορεία υπήρξαν σαφώς στιγμές δυσκολιών, αστοχιών και λαθών και είμαστε όπως πάντα ανοιχτοί στην καλοπροαίρετη και εποικοδομητική κριτική σαφώς τεκμηριωμένη και με αντιπρόταση υλοποιήσιμη.

Συνεχίζουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του πολίτη μένοντας σταθεροί στη θέση ότι αφεντικό όλων είναι ο πολίτης που υπηρετούν. Σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι δημότες που προστρέχουν προς εξυπηρέτησή τους για θέματα που τους απασχολούν τυγχάνουν άμεσης εξυπηρέτησης. Όποτε χρειάστηκε  έγιναν οι αναγκαίες μετακινήσεις  προσωπικού ή και ανατέθηκαν παράλληλα καθήκοντα.

Σαν δημοτική  αρχή καταβάλαμε  κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθούμε  στις υποχρεώσεις που απορρέουν αφενός  από τις καθημερινές ανάγκες  των δημοτών και αφετέρου  από τις προσδοκίες  και το όραμά τους  για τον τόπο.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο και τα (2) δύο χρόνια λειτούργησε άψογα διατρανώνοντας τις δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες, ενισχύοντας τη συνεργασία των αιρετών εκπροσώπων, των υπηρεσιών του Δήμου και της κοινωνίας των πολιτών με απόλυτη διαφάνεια.

 • Για το έτος 2016: Ελήφθησαν (299) αποφάσεις.
 • Για το έτος 2017: Ελήφθησαν (244) αποφάσεις.

 Μεταξύ αυτών

Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν και οι επιτροπές του Δήμου μας, τόσο η Οικονομική όσο και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής

 • Για το έτος 2016: εκδόθηκαν (288) αποφάσεις.
 • Για το έτος 2017: εκδόθηκαν (304) αποφάσεις.

Ειπιτροπή Ποιότητας Ζωής

 • Για το έτος 2016: Εκδόθηκαν 27 αποφάσεις
 • Για το έτος 2017: Εκδόθηκαν 18 αποφάσεις

 

Αναφοράς άξιο το γεγονός ότι το σύνολο των αποφάσεων έτυχαν έγκρισης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αρμόδιο όργανο για τον έλεγχο νομιμότητας.

Με  συντονισμένες  ενέργειες  και ως αποτέλεσμα της χρηστής διαχείρισης ο Δήμος μας συνεχίζει  όχι απλά να καλύπτει τις υποχρεώσεις του και να έχει  εξασφαλίσει  τη φερεγγυότητά του σε προμηθευτές και εργολήπτες  αλλά χρηματοδοτεί  έργα και από ιδίους  πόρους. Και αυτά πραγματοποιούνται σε ένα δυσμενέστατο  οικονομικό περιβάλλον και παρά τις  αυξανόμενες δυσκολίες που συνεχίζει να αντιμετωπίζει  η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως  την υπερβολική  γραφειοκρατία, τις ελλείψεις  προσωπικού, τις πολύμηνες  καθυστερήσεις που προκάλεσε το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις.

Ανάσα  αποτέλεσε  για μας η έκτακτη ενίσχυση για τους ορεινούς  δήμους με το ποσό των   261.300,00 ΕΥΡΩ , το έτος 2017 .

Μπήκε επιτέλους  ,μετά από πολυετή προσπάθεια και αλλεπάλληλες αποφάσεις, σειρά στο ΤΑΠ , το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών καταστημάτων, καθώς και το τέλος παρεπιδημούντων.

Επιδιώκοντας την μικρότερη επιβάρυνση των δημοτών μας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε διατηρήσαμε τα τέλη σε χαμηλά επίπεδα, ενώ με ευρεία δημοσίευση προσπαθήσαμε να κάνουμε γνωστό το ευνοϊκό νόμο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Με γνώμονα τις αρχές της ισονομίας προσπαθήσαμε να εισπράξουμε όλες τις οφειλές προς το Δήμο. Δημιουργώντας αποθήκη ηλεκτρολογικού υλικού πετύχαμε 30% μείωση στις προμήθειες συναφών ειδών.

Παρά το γεγονός ότι τα ποσά της ΣΑΤΑ διαρκώς μειώνονται με τις προσπάθειες  της Δημοτικής αρχής και των Δημοτικών υπηρεσιών σε συνδυασμό με την προμήθεια υλικών το προσφερόμενο έργο πολλαπλασιάζεται. Έτσι με αυτεπιστασία πραγματοποιούνται πολλές μικρές παρεμβάσεις όπως:

 • Με την προμήθεια σκυροδέματος έγιναν τσιμεντοστρώσεις, βελτιώσεις οδοποιίας, αντιπλημμυρικά
 • Με την προμήθεια οικοδομικών υλικών έγιναν αναπλάσεις, περιφράξεις, αισθητικές παρεμβάσεις (με την προμήθεια κουφωμάτων ολοκληρώθηκαν τα 2 κτίρια στην Κατασκήνωση Παραμυθιάς)

Το 2016 και το 2017 σε συνδυασμό με το Τ.Π επιδιώξαμε να πραγματοποιήσουμε παρεμβάσεις σε κάθε κοινότητα σε συνεργασία με τους προέδρους ,τους εκπροσώπους και τους φορείς. Με οδηγό πάντα την ιεράρχηση γιατί τα ΘΕΛΩ και τα ΠΡΕΠΕΙ δεν έχουν όρια.

 Ενδεικτικά αναφέρουμε: Έτος 2016

Έγιναν διανοίξεις δρόμων, αποκαταστάσεις βατότητας, αγροτικές οδοποιίες, τσιμεντοστρώσεις, αποπερατώσεις πεζοδρομίων, επισκευές συντηρήσεις δεξαμενών ύδρευσης., ενισχύσεις  αντικαταστάσεις  δικτύων –  βελτιώσεις.

Αναφοράς άξια η επιτυχής παρέμβαση στην Τοπική Κοινότητα Αυλοτόπου που έλυσε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα στην ποιότητα νερού

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, καθαρισμοί ρεμάτων, τοιχία, συντηρήσεις επισκευές δημοτικών κτιρίων: ΓΕΦ, Παγκράτι, Σεβαστό, Φροσύνη, Κουκουλιοί.

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις υποδομές εκπαίδευσης έγιναν παρεμβάσεις στο Γυμνάσιο Παραμυθιάς, στο Δημοτικό Σχολείο Ξηρολόφου, στο Νηπιαγωγείο Γκρικας.

Προς εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων συντηρήθηκαν και επισκευάστηκαν ομβροδεξαμενές.

Πραγματοποιήθηκαν διαγωνισμοί.

 • ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΩΝ Δήμου Σουλίου
 • Αντιπλημμυρική προστασία Κυρά –Παναγιάς Τ.Κ Καρβουναρίου Δήμου Σουλίου

Ανατέθηκαν μελέτες

 • Σύνταξη μελέτης με τίτλο: «Κατασκευή νηπιαγωγείου στο πρώην Ειρηνοδικείο Παραμυθιάς»
 • Σύνταξη μελέτης : «Γεωλογική καταλληλότητα-υδρογεωτεχνική-περιβαλλοντική, για την ίδρυση νέου κοιμητηρίου Παραμυθιάς»
 • Ανάθεση μελέτης με τίτλο : «Στατική μελέτη εφαρμογής της μονάδας τριτοβάθμιας επεξεργασίας και αντλιοστασίου στην εγκατάσταση επεξεργασίας ακαθάρτων των Δ.Δ Παραμυθιάς και Καρυωτίου του Δήμου Σουλίου»

Έτος 2017

Παρόμοια έργα και εργασίες σε όλο το Δήμο. Ενδεικτικά

 • Κατεδάφιση Αποδυτηρίων στο γήπεδο 49 Προκρίτων
 • Επισκευή στέγης Πολυδρόσου

Διαγωνισμοί – (έργων – μελετών) έτους 2017

 • ΄Εργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ»
 • ΄Εργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ –ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ»
 • Μελέτη: «ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΗ) ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ»
 • ΄Εργο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΜΒΡΟΔΕΞΑΜΕΝΩΝ Δ.Ε. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ»
 • Εργο: «ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ»

Τα έτη 2016-2017 υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής το αποχετευτικό της Δ.Κ Παραμυθιάς και Τ.Κ Καρυωτίου , ένα έργο που έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου, ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο που δημιουργεί προβλήματα  στην κυκλοφορία  (επικίνδυνο οδόστρωμα).

Η βαρύτητα όμως που δίνει η δημοτική αρχή στην προστασία του περιβάλλοντος δεν επιτρέπει πισωγυρίσματα. Εξάλλου τα έργα είναι μόνιμα η ταλαιπωρία προσωρινή.

Προβήκαμε σε λήψη δανείου για την πραγματοποίηση των συνδέσεων του αποχετευτικού έργου το οποίο έχει συμβασιοποιηθεί.

Συνεπεία των στοχευμένων μας διεκδικήσεων και αναζήτησης χρηματοδοτήσεων είναι:

 1. Η διασφάλιση από το ίδρυμα «Βασιλείου Μελά» του ποσού, για την ανακατασκευή του Ειρηνοδικείου της Παραμυθιάς σε νηπιαγωγείο. Έργο το οποίο εκτελείται ενώ παραδόθηκε η μελέτη και δημοπρατήθηκε.
 2. Σε συνεργασία με την περιφέρεια και τη στήριξη του ΠτΔ πετύχαμε χρηματοδοτήσεις για την αποπεράτωση του δρόμου Αγία Κυριακή – Κουκλιοι 2.500.000€ καθώς και την αναστήλωση της οικείας Μπούση  και των πηγαδιών στον ιστορικό χώρο του Σουλίου 250.000€.

Προχωρήσαμε στην ανάπτυξη διαδικτυακού τόπου με χρήση νέων σύγχρονων Πληροφοριακών Συστημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση δημοτών και επισκεπτών.

Στον τομέα των αγροτικών θεμάτων δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στην ενημέρωση, ενώ εκτελείται μελέτη εγκατάστασης φωτοβολταϊκών για την τροφοδοσία των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ.

Έγιναν συντηρήσεις ομβροδεξαμενών – καθαρισμοί αρδευτικών καναλιών – βελτιώσεις προσβασιμότητας σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Ενισχύοντας τη ντόπια παραγωγή και προβάλλοντας τα τοπικά προϊόντα συμμετείχαμε και τις δύο χρονιές στο φεστιβάλ μελιού και προϊόντων μέλισσας.

Στον τομέα του τουρισμού συμμετείχαμε με έντυπο υλικό σε αρκετές εκθέσεις, επανεκδώσαμε το λεύκωμα προβολής, δημιουργήσαμε 4 θεματικά βίντεο με σκοπό στοχευμένα να προβάλουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Από τα μέσα του 2017 λειτουργεί ο ξενώνας στο Σούλι μετά από αρκετές δυσκολίες. Υπενθυμίζω ότι ένα μέρος του εξοπλισμού χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο.

Η οικονομική κρίση καθώς και οι επιπτώσεις της στους ασθενέστερους επιβάλλει την ανάγκη ενίσχυσης των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής και μέσα από το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» στο οποίο απασχολούνται 20 εργαζόμενοι, εξυπηρέτησαν το 2016 και το 2017 περίπου 450 συνδημότες μας.

Από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής Και Επαγγελματικής Ζωής» ΕΣΠΑ έτους 2016-2017 για το έτος 2016 η χρηματοδότηση έφτασε στο ποσό των 219.635,41€. Και για το έτος 2017: 232.767,46€. Με αποτέλεσμα το σύνολο των παιδιών στους παιδικούς να μην καταβάλλει τροφεία και δεκάδες παιδιά να παρακολουθούν δωρεάν πολιτιστικές, αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Επίσης εντάξαμε σε πρόγραμμα τα «Κέντρα Κοινότητας» (Παραμυθιά) καθώς και «Δομή Παροχής Αγαθών Κοινωνικού Παντοπωλείου» (Γαρδίκι).

Για την τρίτη ηλικία στην οποία οφείλουμε σεβασμό και προστασία αφού ανακαινίστηκε ο χώρος των ΚΑΠΗ στην Παραμυθιά, για να καταστεί πιο ευχάριστος και λειτουργικός πέραν των εκδρομών, εκδηλώσεων και ενημερώσεων το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με δημιουργική απασχόληση

Στον τομέα υγεία πρόνοια

Έγιναν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και τοποθετήθηκαν απινιδωτές τόσο από το Δήμο όσο και από εθελοντές.

Για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων διοργανώσαμε πλήθος εκδηλώσεων σε συνεργασία με το νομικό πρόσωπο Αρωγή και τους φορείς του τόπου.

Στην εκπαίδευση

Οι δύο σχολικές επιτροπές μερίμνησαν για την αναβάθμιση και την εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου. Έγιναν παρεμβάσεις σε όσα σχολεία χρειάστηκε, οργανώθηκε σε συνεργασία με την ένωση Ελλήνων φυσικών και για τις δύο συνεχείς χρονιές «θερινό σχολείο».

Προβήκαμε σε έλεγχο από την εταιρεία πιστοποίησης TUV σε όλες τις παιδικές χαρές – έχουμε τέσσερις πιστοποιημένες – Αποξηλώσαμε παιχνίδια ακατάλληλα, συντηρήσαμε και διεκδικήσαμε χρηματοδότηση για καινούργια πιστοποιημένα παιχνίδια (κάτι που πέτυχε συνολικά η αυτοδιοίκηση με το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ).

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση και προστασία των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν σε προγράμματα εκπαίδευσης που φαίνονται αναλυτικά στην εισήγηση. Επίσης ,πλέον στο δήμο υπάρχει γιατρός εργασίας και τεχνικός ασφαλείας. Αυτονόητο δε είναι ότι παρέχονται όλα τα είδη ατομικής προστασίας.

Στον τομέα της ύδρευσης

Πέραν των συνεχών παρεμβάσεων δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στον έλεγχο ποιότητας νερού.

Στον τομέα της καθαριότητας

Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, κάτι που αναγνωρίζεται και από τους επισκέπτες του δήμου μας.  Το πρόγραμμα ανακύκλωσης συνεχίζεται κανονικά στέλνοντας δικό μας απορριμματοφόρο κατευθείαν στα Γιάννενα.

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και σε συνεργασία με τους δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών προχωρήσαμε σε προγραμματική σύμβαση για τη δημιουργία κυνοκομείου. Βέβαια πρέπει να αναφέρουμε ότι παρά το γεγονός ότι τα δύο χρόνια δαπανήσαμε περίπου 30.000 Ευρώ,το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό.

Ίδρυση Νέου Κοιμητηρίου Παραμυθιάς

Στις 31/3/2016 συμβασιοποιήθηκε η ανάθεση μελέτης με τίτλο «Γεωλογικής καταλληλότητας-Υδρογεωτεχνικής –Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ίδρυση Νέου Κοιμητηρίου Παραμυθιάς». Το ΔΣ του Δήμου Σουλίου με την υπ’ αρίθμ 279/2016 απόφαση του παρέλαβε τη μελέτη.  Στις 3/5/2017 η Περιφέρεια Ηπείρου εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου «Ίδρυση Κοιμητηρίου στην θέση Λυκιά – Συκιά». Το ΔΣ του Δήμου Σουλίου με την υπ’ αρίθμ 92/2017 απόφαση του γνωμοδοτεί θετικά για τους περιβαλλοντολογικούς όρους του έργου: Ίδρυση νέου κοιμητηρίου στη θέση “Λυκιά- Συκιά” του Δήμου Σουλίου.

Αφού ολοκληρώθηκε μια σειρά ενεργειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες εγκρίθηκε η χωροθέτηση για την ίδρυση νέου κοιμητηρίου στη θέση Λυκιά – Συκιά. Το Δ.Σ του Δήμου Σουλίου με απόφασή του στις 28/7/2017 αποδέχεται τους όρους των εγκρίσεων καθώς και παροχή εξουσιοδότησης στην κα. Δήμαρχο ώστε να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η έκδοση αποφάσεων έγκρισης τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου και λειτουργίας του κοιμητηρίου.

Αθλητισμός

Η βελτίωση των αθλητικών μας εγκαταστάσεων βρίσκεται στην προτεραιότητα μας. Παραδόθηκαν τα αποδυτήρια του γηπέδου 49 Προκρίτων. Ολοκληρώθηκαν τα γήπεδα στο Γαρδίκι. Διατηρείται η άδεια λειτουργίας του κλειστού γυμναστηρίου Παραμυθιάς , έγιναν έργα συντήρησης στα 5Χ5 ενώ έγιναν και παρεμβάσεις για την αδειοδότηση του γηπέδου στο Γαρδίκι .

Κοινωφελής Επιχείρηση

Με αποφάσεις τόσο του Δ.Σ της κοινωφελούς επιχείρησης όσο και του Δ.Σ του Δήμου πραγματοποιήθηκε λύση της κοινωφελούς με γνώμονα την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Δομών της.

ΜΟΔ

Σε συνεργασία με τη ΜΟΔ Α.Ε προχωρήσαμε σε υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για το σχεδιασμό και την ωρίμανση προγραμμάτων ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για το μυθικό Αχέροντα. Μέλη της προγραμματικής σύμβασης Δήμος Σουλίου -Δήμος Πάργας- Περιφέρεια Ηπείρου -Υπουργείο Πολιτισμού /Εφορίες αρχαιοτήτων, Φορέας διαχείρισης Καλαμά -Αχέροντα , ΗΠΕΙΡΟΣ  ΑΕ και  ΕΤΑΝΑΜ.

Το Εμπορευματικό κέντρο δίπλα στο ΒΙΟΠΑ εντάχθηκε στο πρόγραμμα ADRI-UP.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε ακραία καιρικά φαινόμενα χιονοπτώσεις, πλημμύρες. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος μας κηρύχθηκε θεομηνιόπληκτος σε μεγάλο τμήμα του .

Προγράμματα που καταθέσαμε

 • Ο Δήμος Σουλίου συμμετείχε στην υπ’ αρίθμ 5838/740/Α3/13-11-2017 πρόσκληση της  Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακων ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΣ με τίτλο  «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» και  υπέβαλε  πρόταση ένταξης και χρηματοδότησης για την επαναχρησιμοποίηση του Σχολείου Βούλγαρη το οποίο βρίσκεται στην Παραμυθιά. Με τίτλο «Κτίριο ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Πολυχώρος τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης»
 • ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020 – ΜΕΤΡΟ 4 : «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού (άρθρο 17)» – ΥΠΟΜΕΤΡΟ 4.3 : «Στήριξη για επενδύσεις σε υποδομές που σχετίζονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό ή την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοπονίας» με τίτλο «Ασφαλτοστρώσεις αγροτικών οδών ΔΚ Παραμυθίας Δήμου Σουλίου» – συνολικού προϋπολογισμού 486.000,00€
 • Στο πλαίσιο της πρότασης με κωδικό 14.31.34.1 ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ με τίτλο «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης πόλης Παραμυθιάς  & Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Αγίου Δονάτου» – συνολικού προϋπολογισμού 657.096,77€
 • Το Τμήμα προμηθειών συμμετείχε στην πρόσκληση της Περιφέρεια Ηπείρου που αφορούσε τον εξοπλισμό κοινωνικού παντοπωλείου Δήμου Σουλίου συνολικού προϋπολογισμού με ΦΠΑ 16.350,00€

Κατά την διάρκεια και των δύο ετών 2016-2017 η Δημοτική Αρχή συνεργάστηκε με φορείς, συλλόγους.