Πρόσκληση για τον συντονισμό των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019

Share Button

Ο Δήμος μας σε συνέχεια των επιτυχημένων βραβευμένων του δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας τα προηγούμενα έτη,θα συμμετάσχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019,16-22Σεπτεμβρίου, με δράσεις που θα υλοποιηθούν στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στον καθορισμό των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019 αποστέλλοντας ιδέες και προτάσεις.

Η συμμετοχή σας με οποιαδήποτε ιδιότητα (πολίτες, φορείς, Σύλλογοι, ΜΚΟ, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Επιμελητήρια, Επιχειρήσεις) στη δημιουργία του, μας είναι απαραίτητη.

Η συμμετοχή όλων σας κρίνεται απαραίτητη και ουσιαστική για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντικήαναβάθμιση του Δήμου μας παράλληλα με την επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

Βοηθήστε ενεργά τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στον Δήμο Ηγουμενίτσας καταθέτοντας τις προτάσεις σας για έξυπνες και πρωτότυπες εκδηλώσεις:

Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Τοπική Συντονίστρια Βιώσιμης Κινητικότητας, κα Γόγολου Χριστίνα (2665361236, emw@igoumenitsa.gr).

Hashtags: #mobilityweek #igoumenitsa #WalkWithUs

Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου παρέχοντας στις κωμοπόλεις και τις πόλεις μια ευκαιρίανα δοκιμάσουν βιώσιμους εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς.

Ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα καιτο ποδήλατο, μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα, να βελτιώσουμε τηνποιότητα του αέρα και να καταστήσουμε τις αστικές περιοχές πιο ευχάριστους τόπουςδιαβίωσης και εργασίας.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα,τα οποία συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.  Για το 2019, έχει επιλεγεί ως θέμα το «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί!».

Οι ενεργοί τρόποι μεταφοράς, όπως το περπάτημα και η ποδηλασία, είναι απαλλαγμένοιαπό εκπομπές ρύπων και συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας και της καρδιάς μας. Πόλεις που ευνοούν το περπάτημακαι το ποδήλατο σε σχέση με τα οχήματα ιδιωτικής χρήσηςέχουν αποδειχθεί πιο ελκυστικές, με λιγότερη συμφόρηση καιυψηλότερη ποιότητα ζωής. Έτσι αυτόν τον Σεπτέμβριο, γιατίνα μην περπατήσουμε όλοι μαζί και να δούμε τα οφέλη γιατον εαυτό μας;

 

Γραφείο Δημάρχου
Ηγουμενίτσας