23 ιστορίες σ’ ένα βιβλίο, για τα Γιάννινα

ISTORIES GIANNINAΟι Εκδόσεις iWrite και 23 συγγραφείς των Ιωαννίνων -οι νικητές του μεγάλου διαγωνισμού διηγημάτων που οργάνωσε ο εκδοτικός οίκος πριν μερικούς μήνες- θα πραγματοποιήσουν την πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου με τίτλο “Ιωάννινα: Ιστορίες της Πόλης μας” την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου.

Οι Εκδόσεις iWrite, στα πλαίσια του διαγωνισμού «Ιστορίες της Πόλης μας» προσκάλεσαν όλους τους συγγραφείς των Ιωαννίνων, ανεξαρτήτως ηλικίας, ερασιτέχνες και μη, να συμμετέχουν με ένα διήγημα τους που σαν φόντο να έχει την πόλη τους.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση του πολιτισμού των Ιωαννίνων, μέσα από την εμπειρία της συγγραφής και της διηγηματικής εξιστόρησης. Στόχος μας, να γνωρίσουμε όλοι τα Ιωάννινα μέσα από μία σειρά λογοτεχνικών κειμένων. Μέσα από έναν έρωτα, μία ιστορία μυστηρίου, να περπατήσουμε μαζί με τους πρωταγωνιστές των διηγημάτων σε γνώριμα μέρη, αλλά με έναν διαφορετικό – βιωματικό πάντα τρόπο.

Και το κατάφεραν! Η συμμετοχή ήταν ένθερμη, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως η δημιουργικότητα δεν είναι χάρισμα των λίγων, αλλά ικανότητα των πολλών.

Στο βιβλίο αυτό λοιπόν είναι συγκεντρωμένα όλα τα διηγήματα που ξεχώρισαν, συνθέτοντας μια πραγματικά συλλεκτική συλλογή.

Συμμετέχουν με έργα τους οι: Αποστολίδης Ιωάννης, Βάββα Βίκυ, Γεράρδος Κύφωνας, Δερμιτζάκη Ειρήνη, Δημητρούλας Γιάννης Γιώργου, Ζανεσή-Αλεξάκη Χρύσα, Ζάνη Νεφέλη, Πόπη, Καρυωτάκης Μίνως Αθανάσιος, Κολιγιώτη Αλεξάνδρα, Κοράκης Δημήτρης, Κούκιας Θοδωρής, Κυρατζή Χρυσούλα, Κυρατσού Εύη, Λεοντίδη-Πλάτωνα Βούλα, Λισγάρας Βασίλης, Μπουκόρου Παναγιώτα, Μπουκουβάλα-Κλώντζα Ευθαλία, Μπουτεράκος Νεκτάριος, Ντούρτας Βασίλης, Σαράφη Στέλλα, Σεκέρογλου Αβραάμ, Σκουλίκα Βάσω και Τσολάκης Δημήτρης.

Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου στις 20:00, στο ξενοδοχείο Olympic.