Η παιδική χαρά της Αμμουδιάς μετά από 25 χρόνια

Εικόνες ερήμωσης στην παιδική χαρά Αμμουδιάς με τους αρμόδιους φορείς να αδιαφορούν και τους κατοίκους και γονείς να έχουν φτάσει στα όρια της υπομονής τους. Ο χώρος είναι πλέον επικίνδυνος για τα παιδιά. Παραθέτουμε κείμενο της επιτροπής αγώνα με καυστικό τρόπο σχολιάζουν την κατάσταση της παιδικής χαράς.

 « Μετά από 25 χρόνια, κάποια πράγματα στην κατά τ’ άλλα τουριστική Αμμουδιά Πρεβέζης, η οποία απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες με μικρά παιδιά, παραμένουν ίδια. Ένα από τα σταθερά σημεία είναι και η παιδική χαρά. Τα σημερινά παιδιά, έχουν την «τύχη» να ψυχαγωγούνται στην ίδια παιδική χαρά αλλά και στα ίδια όργανα που κάποτε διασκέδαζαν οι γονείς τους.

    Υπάρχει μόνο μία διαφορά, η τσουλήθρα και οι κούνιες που τοποθετήθηκαν πριν από δεκαπέντε χρόνια περίπου, πρόσφατα δηλαδή. Τα υπόλοιπα παραμένουν «σταθερές αξίες»:

·         Η περίφραξη είναι η ίδια αν και σε μερικά σημεία έχει πλέον πέσει μερικώς ή ολοσχερώς. Αλλά πάνω απ’ όλα η ασφάλεια των παιδιών.

·         Το μονόζυγο και ο κίτρινος μύλος είναι αναμφισβήτητα τα όργανα που έχουν χαραχθεί στη μνήμη των παππούδων μας. Τί κι αν έχουν σκουριάσει; Έχουν συναισθηματική αξία!

·         Η  τραμπάλα επίσης παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο και αποδεικνύει πόσο γερά υλικά ήταν τα παλαιά!

·         Η πιο σταθερή αξία όλων όμως είναι η αγελάδα, αγέρωχη όπως πάντα, απτόητη, αρκεί το στομάχι της να είναι γεμάτο.

     Πριν προλάβει κανείς κακοπροαίρετος να μιλήσει για αμέλεια και αδιαφορία των αρχών, ας σκεφτεί το ενδεχόμενο να χαρακτηριστεί «αρχαιολογικός χώρος», με έμβλημα την αγελάδα! »