28 τα υπό κατάληψη σχολεία στην Ήπειρο – Ψήφισμα της ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ

SXOLEIO AITOYSAΑυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων στην Ήπειρο.

Σήμερα σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης υπό κατάληψη τελούν 28 σχολεία στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου.

Στο Νομό Ιωαννίνων υπό κατάληψη βρίσκονται έντεκα γυμνάσια και λύκεια.

Έντεκα γυμνάσια και λύκεια είναι υπό κατάληψη στο Νομό Άρτας, πέντε στο Νομό Θεσπρωτίας και ένα, το ΓΕΛ Φιλιππιάδας στο Νομό Πρέβεζας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Σχετικά με τις μαθητικές καταλήψεις

​Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι μαθητικές καταλήψεις όσο και οι προσπάθειες συκοφάντησης, εκφοβισμού και υπονόμευσής τους. Το εκπαιδευτικό κίνημα με αίσθηση παιδαγωγικής ευθύνης, αγωνιστικού ήθους και δημοκρατικής συνείδησης, υπογραμμίζει:

1.
Το μαθητικό κίνημα έχει οργανωτική αυτοτέλεια όπως κατοχυρώθηκε με νόμο από τη δεκαετία του 80. Άλλωστε αρκετοί μαθητές του λυκείου ψηφίζουν και έχουν όλα τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη.

2.
Δεν είμαστε ουδέτεροι! Δεν υποκινούμε τις καταλήψεις ούτε κρυβόμαστε πίσω από αυτές. Στηρίζουμε όμως τους δίκαιους αγώνες της νέας γενιάς η οποία βλέπει το σχολείο να μαραζώνει, την ανεργία στους νέους να ξεπερνά το 60% και την οικογένεια τους να βρίσκεται με τη θηλιά στο λαιμό.

3.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας να θωρακίσουν τα σχολεία απέναντι στην αστυνομική βία, την αυθαιρεσία και τους εκφοβισμούς. Τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς κι όχι εισαγγελείς, αστυνομικούς και αυτόκλητους «αγανακτισμένους πολίτες».

4.
Ζητάμε από τους Δ/ντές των σχολείων οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε ονομαστικές καταγγελίες κατά μαθητών τους να ανακαλέσουν άμεσα τις καταθέσεις τους και, παράλληλα, να συζητήσουν με τους μαθητές τους για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους.

​Οι πραγματικοί δάσκαλοι είναι φωτεινό ορόσημο και όχι παιδονόμοι!

Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ